Van de Schepop naar Noord-Nederland

Delen:

De Raad voor de rechtspraak heeft Maria van de Schepop bij de minister van Veiligheid en Justitie voorgedragen voor benoeming tot voorzitter van het gerechtsbestuur van de rechtbank Noord-Nederland met ingang van 1 april 2017. Ze volgt Daan Keur op. Met de benoeming van Van de Schepop zijn nu zeven van de elf rechtbankpresidenten vrouw.

Op dit moment is Van de Schepop coördinerend rechtercommissaris en teamvoorzitter bij de rechtbank Den Haag. Daarnaast was zij van 2012 tot en met 2015 voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR).

Tot 2012 was Van de Schepop binnen de rechtbank Haarlem achtereenvolgens teamvoorzitter vreemdelingenzaken, belastingzaken en strafrecht (met portefeuille rechtbank Schiphol). In 2015 stapte ze over naar de rechtbank Den Haag. Ze begon haar loopbaan in 1991 als stafjurist bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven