Schuttingen: 3 trends

Welke schutting past het beste bij u? Vindt u het lastig om dit te bepalen? Lees dan hier wat de trends zijn van nu om inspiratie op te doen!

Delen:

Schuttingen- 3 trends

Tuinschermen

Een schutting plaatsen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Daarom is het een trend om te kiezen voor kant en klare tuinschermen. U hoeft dan niet zelf aan de slag met planken zagen en schroeven, want de schermen zijn al in elkaar gezet. Het plaatsen gaat relatief eenvoudig, omdat u alleen nog maar de tuinschermen hoeft te bevestigen aan de schuttingpalen. Hierdoor gaat het neerzetten van een schutting sneller, maar het is wel aan te raden om dit met minimaal twee personen te doen. De tuinschermen kunnen zwaar zijn, waardoor het lastig is om deze alleen te dragen én ervoor te zorgen dat ze stevig vast komen te zitten aan de palen.

Tuinschermen zijn ook populair, omdat er veel keuze is in materialen. Van geïmpregneerd hout tot hardhout en van eiken tot composiet. Aan u de keuze!

Douglas hout

De trend van nu is ook de landelijke schutting en dat maakt douglas hout heel populair. Deze houtsoort is van nature duurzaam en heeft een mooie lichte kleur. Na verloop van tijd zal het hout verkleuren naar prachtig zilvergrijs. Dit heeft een mooie natuurlijke én landelijke uitstraling.

Douglas hout kan op veel manieren toegepast worden in de tuin, waaronder dus als schutting. Vaak wordt dan gekozen voor een tuinafscheiding van Zweeds rabat, dit zijn planken die door het profiel aan de zijkant deels over elkaar heen vallen. Dat wordt ook wel het potdeksel-effect genoemd. Hierdoor is de schutting wat minder strak dan wanneer de planken precies op elkaar aansluiten.

Zwarte schutting

In het interieur zie je steeds meer zwart en staal terugkomen in meubels en deuren of ramen. Deze trend zet ook door naar buiten en daarom wordt er ook vaker gekozen voor een zwarte schutting. Voor een wat kleinere tuin is het wel een gewaagde keuze, omdat de donkere kleur de ruimte optisch kleiner kan maken. Maar als u kiest voor horizontale planken, dan wordt de lengte van de tuin benadrukt en lijkt het juist vaak minder klein.

De zwarte schutting wordt vaak ook afgewisseld met lichtgekleurd hout, zoals lichte schuttingpalen in combinatie met zwarte tuinschermen. Maar ook de afwisseling met andere natuurlijke schuttingen, zoals een klimophaag, wordt vaak toegepast. Dit geeft een leuk contrast en maakt de schutting afwisselend.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven