Seminar Bestuur en Toezicht in de semi-publieke sector, de situatie na Meavita

Delen:

JPAO LOGOEr zijn toenemende zorgen over de corporate governance van en het toezicht op de de semipublieke sector. Denk aan de recente affaires bij de woningcorporaties (o.a. Rochdale), het onderwijs (o.a. ROC Leiden) en in de zorg (o.a. Meavita). Niet alleen het feit dat hierbij in belangrijke mate algemene middelen zijn betrokken, maar ook het gegeven dat met de semipublieke sector veel werkgelegenheid gemoeid is, maakt dat de overheid niet lijdzaam kan toezien.

Door het stimuleren van meer betrokkenheid van belangengroeperingen (werknemers, cliënten, huurders en pensioengerechtigden) en aanscherping van het risico van persoonlijke aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen hoopt de wetgever meer transparantie en verantwoordelijk handelen af te dwingen. De vraag is echter of met dit laatste instrument niet te ver wordt doorgeschoten, met als gevolg dat het vrijwilligerswerk wordt bedreigd door een gebrek aan gekwalificeerde leidinggevenden. Deze en andere vragen staan centraal tijdens het Leidse Seminar Bestuur en Toezicht.

Deskundigen uit zowel de academische wereld als de praktijk gaan met elkaar en de aanwezigen in debat en geven hun visie op deze actuele problematiek.

Datum:
Vrijdag 18 maart 2016 van 10.00 – 17.00 uur te Leiden
5 PO NOvA, 5 PO NEVOA

Locatie:
Klein Auditorium
Academiegebouw
Rapenburg 67-73 te Leiden

Meer informatie en inschrijven

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven