Sera Ashton-Visser over haar grote zeereis

Mr. van de week is Sera Ashton-Visser. Zij is legal designer en advocaat. Ze is partner bij Patroon Legal Design in Amsterdam, waarvan zij medeoprichter is, en werkt bij De Roos Advocaten. Daarvóór werkte ze als advocaat ondernemingsrecht bij Freshfields. Sera nam recent afscheid van haar collega’s; ze gaat met haar man en kinderen (2 en 4 jaar) een grote zeereis maken.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Dat klinkt als een mooi avontuur! Waar gaat de reis naartoe?
We beginnen in Frans-Polynesië. Dat is een eilandengroep in de Stille Zuidzee die bestaat uit ongeveer 120 eilanden, waarvan de helft bewoond is. De meeste mensen kennen Bora Bora wel. Bij ons zijn de Tuamotu eilanden favoriet. Dit zijn 80 atollen – ringvormige eilanden gefundeerd op koraal – die grotendeels onbewoond zijn. Je kunt er prachtig snorkelen en duiken, en kokosnoten plukken. De meeste eilanden kun je alleen per boot bereiken.

Wat moet er voor vertrek nog geregeld worden?
De to do’s kun je op één hand tellen: 1) we moeten al onze spullen verkopen of verhuizen naar opslag,zodat alles wat over blijft in een paar koffers past, 2) onze koffers inpakken, 3) vaccinaties krijgen, 4) best veel administratie regelen en 5) homeschooling voorbereiden. De boot hebben we al gevonden.

Van december 2015 tot juli 2017 zeilde u ook al rond de wereld. Welke gebeurtenis tijdens die reis is u het meest bijgebleven?
Samen met vrienden op de boot genieten van de zonsondergang in een ankerplaats. Ik denk ook regelmatig terug aan de oceaan-oversteken. De Atlantische Oceaan oversteek begon bijvoorbeeld met slecht weer en storm. Onderweg werd het steeds warmer en na 19 dagen en nachten varen arriveerden we in het paradijselijke Caribisch gebied. De oversteek van Panama naar Frans-Polynesië was ook bijzonder: die duurde 30 dagen. Het was magisch om midden op zee onder een heldere sterrenhemel te varen.

Al een idee wat u gaat doen na terugkomst?
Ik kan me voorstellen dat ik mijn legal design werk dan weer oppak: legal design speelt denk ik een belangrijke rol voor de toekomst van de advocatuur. En ik vind het werk ontzettend leuk.

Wat deed u zoal als legal designer?
Complexe informatie helder uitleggen met behulp van beeld. Bijvoorbeeld in rechtszaken, maar ook in contracten en andere juridische documenten. Ik werkte samen met andere advocaten en een team van vormgevers, met als doel: informatie helder en aantrekkelijk presenteren.

Wat is het hoogtepunt in uw juridische carrière?
Het uitbouwen van onze legal design praktijk. We hebben de afgelopen vier jaar veel mooie projecten mogen doen, en wonnen twee keer de Gouden Zandloper voor beste Infographic.

Wie of wat is in uw juridisch bestaan uw bron van inspiratie?
Samenwerken met ons team (Maurits Fornier, Savannah Koomen en onze vormgevers) en klanten. Daarnaast mijn kantoorgenoten van De Roos Advocaten, waaronder Philip de Roos en Joni Uhlenbeck: zijgeven de advocatuur vorm op een manier waar ik in geloof, met veel visie en oog voor kantoorgenoten en klanten. Bij Freshfields heb ik enorm veel geleerd van mijn patroon Jan Willem van der Staay, de beste advocaat die ik ken.

Welk boek gaat in ieder geval mee op reis?
Een volle e-reader en veel audioboeken, want voor hardcopy boeken is geen plek. Daar zitten in ieder geval de romans van Annelies Verbeke en Kader Abdolah tussen.

Welke beroemdheid mag van u wel een dagje mee aan boord?
Amanda Gorman of Beyoncé. Liefst allebei.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top