Sera Hendrix kreeg al snel veel verantwoordelijkheid bij Greenberg Traurig

Starter van de week is Sera Hendrix. Het bevalt haar goed bij Greenberg Traurig. "Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Het feit dat mijn mening en inzichten zeer serieus worden genomen, geeft mij enorm veel voldoening."

Delen:

Sera Hendrix (23) studeert privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam en verwacht dit jaar af te studeren. Nu is zij werkstudent bij Greenberg Traurig.

Waarom heb je voor Greenberg Traurig gekozen?
Nadat ik een student-stage had gelopen bij Greenberg Traurig wist ik dat ik graag terug wilde komen. Greenberg Traurig is een groot internationaal advocatenkantoor met veel ambities. Mede de sterke verscheidenheid in rechtsgebieden binnen het kantoor en het feit dat men niet aan één afdeling is gebonden, beviel mij enorm. Dat maakt dat je als student de mogelijkheid krijgt om jezelf verder te ontwikkelen en een indruk kunt krijgen in welk rechtsgebied je wilt gaan verdiepen. De mogelijkheden die Greenberg Traurig biedt, spraken mij dan ook direct aan om terug te komen als werkstudent.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Ik wist vrijwel meteen dat ik de advocatuur in wilde. Met dat voor ogen heb ik bewust voor de master privaatrecht gekozen. Deze master heeft uitgebreide mogelijkheden om een eigen vakkenpalet samen te stellen, welke het beste aansluit bij mijn interesses en toekomstplannen. Zo heb ik bepaalde keuzevakken gevolgd die ik niet alleen interessant vond, maar waarvan ik wist dat deze zouden aansluiten bij de praktijk van het soort kantoor waar ik graag wil gaan solliciteren. Het vak Fusies, Overnames en Joint Ventures hoort bijvoorbeeld niet tot het originele vakkenpakket van mijn mastertrack, maar heb ik toch gevolgd.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Bij Greenberg Traurig kreeg ik al snel veel verantwoordelijkheden en werd ik intensief betrokken bij verschillende zaken. Zo mocht ik mee naar een zitting en heb ik meegewerkt aan de processtukken. Ook heb ik een koopovereenkomst van begin af aan mogen opstellen. Wanneer een nieuwe zaak aanvangt moeten veel dingen tegelijk gebeuren en moet snel geschakeld worden. Ik krijg veel energie van het puzzelen met ingewikkelde vraagstukken en het vinden van een in de praktijk werkbare oplossing.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Als ik terugkijk naar de afgelopen vier jaar, zou ik niets willen veranderen. Achteraf gezien zijn er denk ik altijd dingen die men net iets anders zou aanpakken, maar al met al kijk ik tevreden terug op wat ik tot nu toe heb bereikt en ben ik blij met de afgewogen keuzes die ik de afgelopen jaren heb gemaakt.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Hopelijk advocaat-medewerker bij Greenberg Traurig!

Wat maakt Greenberg Traurig anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
De sfeer op het kantoor is een van de redenen waarom ik weer als werkstudent bij Greenberg Traurig aan de slag wilde gaan. Het is een kantoor waar hard wordt gewerkt aan grote interessante zaken, maar waar ook ruimte is voor gezelligheid. Ik werd meteen betrokken bij uitjes en borrels en ik voelde me al snel onderdeel van het team, zowel bij inhoudelijke zaken, als op sociaal vlak. De deuren staan altijd open en je kunt bij iedereen terecht met vragen. Dit is met name prettig omdat je bij Greenberg Traurig veel verantwoordelijkheid krijgt, omdat je meteen meedraait in echte zaken en op een geborgen manier ‘in het diepe wordt gegooid’. Deze dynamiek maakt het werken bij Greenberg Traurig ontzettend plezierig en boeiend. Verder is de locatie van het kantoor uniek; middenin het centrum van Amsterdam, in het monumentale Hirschgebouw aan het Leidseplein.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven