Simmons & Simmons breidt ‘Competition Team’ in Amsterdam verder uit

Simmons & Simmons breidt het 'Competition Team' in Amsterdam verder uit. Nadat onlangs Ekram Belhadj en Guido Fazzi in het nieuwe team zijn gestart, is nu ook advocaat/consultant Cees Dekker het team komen versterken.

Delen:

Links: Ekram Belhadj en Guido Fazz, rechts: Cees Dekker

Country Head Rezah Stegeman is erg blij met de komst van Dekker: “Met de komst van Cees krijgt het Competition Team in de Benelux, dat vorige maand al werd versterkt met twee Europees mededingings- en staatssteunspecialisten, opnieuw een ‘boost’. Het illustreert het belang van deze expertise voor de internationale clientèle van Simmons & Simmons, zowel in onze fusie- en overnamepraktijk als in andere sectoren en rechtsgebieden.”

Met meer dan dertig jaar ervaring adviseert Dekker over alle aspecten van het EU- en Nederlandse mededingingsrecht in een breed scala van sectoren, met een speciale focus op staatssteun en non-EU subsidies. In meer dan dertig kartelonderzoeken, waaronder invallen door de Nederlandse ACM en de Europese Commissie, heeft hij zowel ondernemingen als brancheorganisaties bijgestaan en geadviseerd. Daarbij heeft hij veelvuldig geprocedeerd voor de EU-rechter, het College van Beroep voor het bedrijfsleven en andere Nederlandse rechtbanken.

Zijn staatssteunwerk betreft complexe financiële relaties tussen bedrijven en overheden over bijvoorbeeld energietransitieprojecten (windparken, warmtenetten, aardwarmte, waterstof), infrastructuur (luchthavens, havens, spoorwegen, sportstadions, digitale infrastructuren), gezondheidszorg, R&D-projecten, risicokapitaal en reddings- en herstructureringssteun. Dekker adviseert ook investerings- en ontwikkelingsmaatschappijen en heeft een ruime ervaring in procedures bij de Europese Commissie (zowel klachtprocedures als procedures ter verkrijging van goedkeuring van steunmaatregelen en klachten).

Naast zijn werk als advocaat is Dekker lid van verschillende adviescommissies op het gebied van mededinging en staatssteun en is hij voorzitter van de European State Aid Law Association. Hij wordt regelmatig uitgenodigd om gastcolleges over staatssteun te geven aan verschillende binnen- en buitenlandse universiteiten (waaronder de Universiteit van Amsterdam en King’s College London).

Ook publiceert Dekker regelmatig op zijn terrein in wetenschappelijke tijdschriften en is hij lid van de redactie van de tijdschriften Markt & Mededinging en NtER (Nederlands Tijdschrift voor Europees Recht).

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven