Simmons & Simmons versterkt zich verder met ‘Competition Team’

Simmons & Simmons heeft per 1 mei versterking gekregen van Ekram Belhadj als counsel en Guido Fazzi als associate. "Met hun komst kan Simmons vanuit de Benelux alle expertise op het gebied van het mededingings-, staatssteun- en Europees recht aanbieden", vertelt het kantoor.

Delen:

Guido Fazzi en Ekram Belhadj

Ekram Belhadj en Guido Fazzi waren voor hun komst verbonden aan een groot advocatenkantoor. Belhadj heeft ruime ervaring in het mededingingsrecht en staatssteunrecht en adviseerde vele bedrijven en brancheorganisaties in uiteenlopende sectoren, overheden en zorginstellingen. Cliënten doen regelmatig een beroep op haar expertise bij onder meer complexe (financiële) transacties. Belhadj heeft ook veel ervaring in het verlenen bijstand bij invallen (dawn raids) door de Autoriteit Consument & Markt (ACM), opvolgende onderzoeksprocedures naar inbreuken op de mededingingsregels, en compliance. Ook vertegenwoordigt zij hen in andere procedures, waaronder fusie- en staatssteunmeldingen bij de Europese Commissie, de ACM en rechters.

Ook Fazzi is een in Europees, mededingings- en staatssteunrecht gespecialiseerde advocaat. Voordat hij advocaat werd, heeft hij ervaring opgedaan bij verschillende grote advocatenkantoren en werkte hij eveneens voor verschillende cliënten aan zaken op het terrein van mededinging en staatssteun. Ook is hij docent geweest op deze terreinen.

René van Eldonk, Country Head van Simmons & Simmons Nederland, is buitengewoon verheugd met de komst van het tweetal: “Mededingingsrecht is een rechtsgebied dat Simmons & Simmons al veel langer in huis heeft, maar met de komst van deze twee ervaren specialisten krijgt het Competition Team in de Benelux een enorme ‘boost’. In onze overnamepraktijk blijft deze expertise onmisbaar. Daarnaast is de kennis van Belhadj en Fazzi van grote meerwaarde voor onze andere praktijken. Ik verwacht dat het team onder Belhadj’saanvoering snel zal groeien, zowel in de personele als commerciële betekenis van het woord.”

Belhadj over haar overstap naar Simmons: “Het is een mooie nieuwe uitdaging voor ons om bij Simmons de Competition praktijk verder te gaan uitbreiden in de Benelux. Met onze expertise kunnen wij veel waarde toevoegen aan de sterke praktijk van Simmons op het gebied van onder meer Technology, Media & Telecommunications, Healthcare & Life Sciences en Energy. Ik heb veel zin om samen met mijn collega’s te werken aan de verdere groei.”

Later dit jaar zal het mededingings- en staatssteunteam van Simmons verder worden uitgebreid.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven