Simone Eman (Ekelmans & Meijer Advocaten) over de modeacademie

Delen:

Simone Eman (27) werkt bij Ekelmans & Meijer Advocaten op de sectie Verzekering en Aansprakelijkheidsrecht. Zij rondde in  2018 de master ‘Privaatrechtelijke Rechtspraktijk’ af aan de Universiteit van Amsterdam. In maart zal zij starten met de Beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Een aantal van mijn familieleden heeft rechten gestudeerd, dus ik kwam al jong met de advocatuur in aanraking. Daardoor ontstond de wens om zelf ook advocaat te worden. Toen het einde van de middelbare school in zicht kwam,  begon ik daar steeds meer over te twijfelen. Ik heb op dat moment de keuze gemaakt om naar de modeacademie te gaan. Na vier jaar modeacademie wilde ik toch nog graag naar de universiteit. Naast mijn werk als styliste in de mode-industrie ben ik toen rechten gaan studeren. Dit beviel zo goed dat ik terugkeerde naar mijn originele plan om advocaat te worden.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Tijdens mijn rechtenstudie heb ik daar zeker rekening mee gehouden. Zowel in mijn vakkenkeuze als in de opbouw van mijn cv. Wat betreft vakkenkeuze heb ik bijvoorbeeld het mastervak Vennootschaps- en  rechtspersonenrecht gevolgd terwijl dat geen deel was van de master die ik had gekozen. Simpelweg omdat ik me goed kon voorstellen dat een verder ontwikkelde kennis van het vennootschapsrecht handig zou zijn in de advocatuur. Ook op mijn  cv staan een aantal dingen waarvan ik wist dat deze mooi op het cv van een advocaat to bezouden staan, bijvoorbeeld een bestuursfunctie. Gelukkig vond ik dat ook nog eens heel leuk om te doen!

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Toen ik net twee weken in dienst was bij Ekelmans & Meijer was meteen het jaarlijkse stagiaire- en medewerkersweekend, dit keer naar Brussel. Dat was een fijne manier om een groot aantal kantoorgenoten te leren kennen. Daardoor voelde het al heel snel alsof ik er echt bij hoorde.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Ik heb genoten van mijn tijd op de universiteit, dus eigenlijk niet zoveel. Met name de bachelor vond ik fantastisch omdat elk vak – of het me nou lag of niet – nieuw is. Daardoor krijg  je stukje bij beetje een completer beeld van het Nederlandse rechtssysteem.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Hopelijk ben ik dan advocaat-medewerker bij Ekelmans & Meijer!

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Bij Ekelmans & Meijer is er veel diversiteit aan mensen. Daardoor kan iedereen zichzelf zijn. Ik vind dat belangrijk. Dat heeft er onder andere voor gezorgd dat ik me van meet af aan prettig voel hier. Daarbij vind ik het heel leerzaam dat je bij Ekelmans & Meijer vanaf het begin van de stageperiode eigen zaken krijgt,  die je dan – onder begeleiding van je patroon – nagenoeg zelfstandig behandelt.

 Heeft u suggesties voor deze rubriek, mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven