Simone Overbeeke (Ploum) heeft al een zaak van begin tot eind meegemaakt

Delen:

Simone Overbeeke (23) is op vrijdag 16 augustus 2019 beëdigd en werkt als advocaat bij het Bouw & Vastgoed team van Ploum. Zij is in oktober 2018 in het Privaatrecht afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht en sindsdien verbonden aan Ploum: achtereenvolgens als student-stagiair, juridisch medewerker en nu als advocaat. In september 2019 zal zij met de beroepsopleiding starten.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Bij het kiezen van een universitaire opleiding stond een carrière in de advocatuur hoog op mijn lijst, maar ik hield mijn opties open. Na het lopen van meerdere student-stages, onder andere bij advocatenkantoren, wist ik zeker dat ik aan de slag wilde als advocaat. Vooral het uitpluizen van dossiers, het doorgronden van juridische vraagstukken en het bepleiten van een zaak zijn voor mij aspecten van de werkzaamheden als advocaat die de doorslag gaven.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Ik wist dat voor het kunnen uitoefenen van het beroep van advocaat een aantal vakken moest worden behaald in verband met het civiel effect, maar deze vakken waren al onderdeel van mijn bacheloropleiding. Bij het kiezen van mijn bijbanen vond ik het van belang dat ik relevante ervaring kon opdoen en tegelijkertijd een kijkje in de keuken kon nemen in de juridische wereld. Zo was ik tijdens mijn studie juridisch medewerker (vrijwilliger) bij een rechtswinkel en buitengriffier bij de rechtbank Rotterdam.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Het Bouw & Vastgoed-team van Ploum werkt onder andere voor grote aannemers, maar ook voor opdrachtgevers en adviseurs in de bouw. Dit betekent dat het al gauw omvangrijke en complexe zaken zijn. Desondanks wordt goed gekeken naar de mogelijkheden om jongere medewerkers een bijdrage te laten leveren. Zo heb ik in de (relatief) korte periode waarin ik werkzaam ben bij Ploum al een zaak van begin tot eind mogen meemaken. Tijdens mijn student-stage bij Ploum heb ik jurisprudentie- en literatuuronderzoek verricht voor deze zaak, die zich toen nog in de voorfase bevond: de dagvaarding van de wederpartij was net ontvangen. Toen ik bij Ploum als juridisch medewerker werkte mocht ik delen van het verweer uitwerken en schoof ik aan bij een cliëntbespreking. Uiteindelijk is de zaak – na een zitting die door een partner werd bepleit maar waarbij ik aanwezig was – met een positief resultaat voor onze cliënt afgesloten.

Daarnaast organiseert Ploum veel leuke activiteiten. Met kerst wordt ieder jaar een groot feest gehouden (vorig jaar was het thema ‘pink panther’) en wij hebben regelmatig themaborrels.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?I
k had in mijn studententijd graag nog een studie of stage in het buitenland willen doen. Ook zou ik mij – met de kennis van nu – meer willen verdiepen in het bouw- en vastgoedrecht door bijvoorbeeld extra vakken of cursussen te volgen. Het is een ontzettend interessant vakgebied. Daarnaast had ik achteraf gezien nog wel tijd willen vrijmaken voor een langere reis, bijvoorbeeld naar Zuid-Amerika of Azië.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Over vijf jaar werk ik nog steeds als advocaat bij Ploum in het Bouw & Vastgoed team, heb ik mij ontwikkeld tot bouwrecht specialist en behandel ik zelfstandig mijn eigen dossiers.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Bij Ploum heerst een nuchtere, informele sfeer en er is geen voelbare kloof tussen advocaat-stagiair en partner. Binnen het Bouw & Vastgoed team, maar ook met andere collega’s van kantoor, is het altijd mogelijk om te sparren: juridische kwaliteit staat voorop. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook genoeg tijd voor een babbeltje.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven