Sjoerd de Jong (Yspeert Advocaten) maakte eerst meters buiten de advocatuur

Starter van de week is Sjoerd de Jong. Sjoerd kreeg van mr. Wim Anker het advies om eerst meters te maken buiten de advocatuur. Daarom maakte hij eerst een uitstapje naar een verzekeraar. Als snel kwam hij op de juridische afdeling terecht en was hij verkocht.

Delen:

Sjoerd de Jong is 30 jaar en werkt sinds 2019 bij Yspeert Advocaten. Hij is in 2016 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit te Groningen met als specialisatie Privaatrecht. Op 29 november 2019 is hij beëdigd als advocaat. In maart 2020 is hij gestart met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Zoals gezegd ben ik na mijn studie eerst bij een verzekeraar gaan werken. Mr. Wim Anker gaf daartoe de eerste aanzet. Hij tipte mij tijdens een kantoorbezoek met de studievereniging dat het heel waardevol is om eerst meters te maken buiten de advocatuur (weliswaar wel binnen het rechtsgebied dat je aanspreekt). Ik was tijdens mijn studie al geïnteresseerd in aansprakelijkheidsrecht en letselschade. Daarmee was een verzekeraar voor mij een logische keuze. Ik was daar initieel letselschadebehandelaar, maar al snel kwam ik terecht op de juridische afdeling. Het voeren van juridische procedures smaakte naar meer. Toen besloot ik om de advocatuur in te gaan.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Ja, ik hield daar tijdens mijn studie al rekening mee. Bij mijn vakkenkeuze heb ik ervoor gezorgd dat mijn opleiding Civiel effect had. Daarnaast nam ik deel aan veel extra-curriculaire activiteiten. Ik wilde een goed beeld krijgen van de praktijk om te kijken wat mij juist wel of niet aansprak.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Dat was een van mijn eerste zittingen. Na de comparitie deed de rechter gelijk mondeling uitspraak. De uitspraak was in het voordeel van mijn cliënt. Dat gaf mij een enorm voldaan gevoel.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Niets. Je neemt beslissingen altijd op basis van de informatie die je op het bewuste moment hebt. Ik vind dat je daarom altijd een juiste keuze maakt. Al mijn beslissingen hebben mij gebracht waar ik nu ben. Ook de keuzes waar ik achteraf soms minder tevreden mee was, hebben daarin een waardevolle rol gespeeld.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Er is voor mij geen concreet ‘doel’ waar ik naartoe werk. Ik richt mij vooral op wat ik nu leuk vind. Momenteel wil ik mij vooral verder ontwikkelen in het aansprakelijkheidsrecht.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Yspeert heeft een eigentijdse visie op de advocatuur. Yspeert stuurt actief op de teamprestatie en niet op individuele uren normen. Dit zorgt ervoor dat elke zaak bij de meest daarvoor geschikte collega terecht komt. Er wordt veel samengewerkt in dossiers. Kwaliteit staat bij Yspeert voorop, waardoor er altijd ruimte is voor kennisoverdracht, opleiding en groei.

En tot slot: als je – uit voorzorg en in goede gezondheid – een paar dagen in quarantaine zou moeten zitten, met wie zou je die dagen dan willen doorbrengen?
Met James May, ‘Captain Slow’ bij Top Gear. Zijn gevoel voor humor en interesse in (motor)techniek zijn wat mij betreft een prima recept op om een aantal dagen in quarantaine voorbij te laten vliegen.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven