Sobere kantoorruimtes nieuw leven inblazen met epoxy toepassingen

Nogal wat vergaderruimtes kennen een wat sobere uitstraling, enige vorm van lichtheid ontbreekt er vaak in de vorm van kleur en decoratieve items. Personeelsleden ervaren dan soms ook een deken van vermoeidheid na het volgen van een workshop of een vergadering in dergelijke ruimtes. Want de ruimtes ogen vaak kaal, zonder enige opschmuck; kortom weinig boeiend, laat staan inspirerend of stimulerend. Met de komst van Resin Art kunnen bestaande tafels een metamorfose ondergaan en kunnen er decoraties worden aangebrach

Delen:

Allereerst, wat is Resin Art?

Resin Art is een Engelse term voor Epoxy giethars kunst, wat een veelzijdige en boeiende kunstvorm is die een moderne en kleurrijke uitstraling aan de ruimte kan geven. Deze kunst, of kunstnijverheidsvorm, wordt enorm veel toegepast in binnen- en buitenland en kan bestaande tafels een totaal ander aanzicht bieden: kleurrijker en prikkelend voor de geest.

Psychologisch effect van kleur en vorm op kantoor

Vaak wordt onderschat hoe belangrijk het gebruik van kleur, kunst en pakkende vormen is binnen kantoren. Juist een kleurrijke aankleding en verrassende kleurtoepassingen geven een totaal andere psychische beleving en ervaring aan personen binnen de ruimte. Precies wat je eigenlijk wilt bereiken als bedrijf; het levendige aanzicht werkt ontwapenend, ontspannend en prikkelend voor de geest.

Toepassingen van Epoxy giethars

Wat kan er zoal gecreëerd worden met epoxy giethars? Epoxy giethars is een kunststof giethars die in vele vormen te gieten is, zolang er een mal aanwezig is. Overigens kunnen tafels zonder het gebruik van een mal een metamorfose ondergaan. De Epoxy tafel wordt ook vaak als ‘Rivier tafel’ aangeduid, omdat via pigment en verf een stromende rivier na te bootsen is op tafel. Dit kan subtiel worden aangebracht, maar ook in zeer pakkende kleureffecten. Bij het gebruik van epoxy giethars kunst krijgen vergaderruimtes een unieke en persoonlijke touch, wat een inspirerende omgeving biedt aan de werknemers.

Ieder object wat bewerkt wordt met epoxy giethars krijgt een geweldige glans, maar dat niet alleen: eenmaal uitgehard vormt epoxy een keiharde en hoogglanzende laag, die niet tot nauwelijks te beschadigen valt. Om deze reden wordt epoxy giethars ook wel gebruikt om houten aanrechtbladen te beschermen tegen vocht en vuil.

Professioneel gebruik van Epoxy giethars

Met het gebruik van epoxy giethars kan de bedrijfsidentiteit worden benadrukt. Gebruik pigment en verfkleuren die aansluiten bij de bedrijfskleuren in dezelfde huisstijl bijvoorbeeld. Door een kunstenaar in te huren binnen dit vakgebied, kunnen de toepassingen van de Epoxy giethars kunst de visie, waarden en doelen van het bedrijf mooi uitdragen. Denk hierbij aan het integreren van bedrijfslogo’s en kleurenpaletten, tot het afbeelden van inspirerende citaten of symbolen die belangrijk zijn voor de organisatie.

Aanschaffen van materialen

Wordt er een kunstenaar ingeschakeld, dan zal deze de eigen materialen meebrengen. Wie ervoor kiest om zelf aan het werk te gaan met Epoxy giethars, kunnen we aanraden allereerst tutorials online te bekijken hoe het proces precies in zijn werk gaat. Bezoek voor de aanschaf van de materialen Epoxywinkel.nl, waar alle benodigdheden te vinden zijn.

 

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven