Sofie Velers (Nysingh) over het aantrekken van een toga

Starter van de week is Sofie Velers. Sofie is gestart bij Nysingh advocaten en notarissen. Ze mocht al snel optreden in een getuigenverhoor. “Dit smaakte zeker naar meer!”

Delen:

Sofie Velers, Nysingh

Sofie Velers (25) is op 26 augustus 2022 beëdigd als advocaat en werkt bij Nysingh op de sectie aansprakelijkheid, verzekering en vervoer. In juli 2022 is zij cum laude afgestudeerd aan de Radboud Universiteit op de masters Burgerlijk recht en Strafrecht. Sofie is in september 2022 gestart met de beroepsopleiding. 

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Mijn keuze voor de advocatuur viel nog niet zo lang geleden. In de masterfase van mijn studie deed ik praktijkervaring op met het lopen van twee student-stages. Ik vond het belangrijk om sfeer te proeven bij verschillende kantoren, zodat ik voor mijzelf kon beantwoorden of a) de werkzaamheden van een advocaat mij zouden aanspreken; b) welk specifieke rechtsgebied mijn voornaamste interesse zou hebben en; c) waar ik eventueel zou willen gaan solliciteren. Vervolgens beviel mijn student-stage bij Nysingh zo goed, dat deze vragen snel werden beantwoord en ik nu iedere dag met veel plezier naar kantoor ga. 

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Eigenlijk niet. Tijdens mijn studie heb ik simpelweg de vakken gevolgd die ik op dat moment interessant vond. Daarnaast heb ik mij georiënteerd op de juridische arbeidsmarkt. Ik ben ongeveer vier jaar werkzaam geweest bij Stichting Wetswinkel Nijmegen. Daarbij kon ik zowel mijn schriftelijke als communicatieve vaardigheden ontwikkelen. Ook heb ik een bestuursfunctie bekleed en sportte ik bij een (studenten)sportvereniging. Ik raad het studenten zeker aan om een cv op te bouwen, maar het is naar mijn mening nog belangrijker om te doen wat je leuk vindt. In mijn studententijd zette ik daardoor – deels onbewust – zelf de stappen naar de carrièrekeuze die bij mij past.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Mijn leukste ervaring is dat ik onlangs voor het eerst zelf de toga mocht aantrekken. Samen met een collega trad ik op in een getuigenverhoor binnen een verzekeringsrechtelijke kwestie. Dit smaakte zeker naar meer!

Wat zou je invoeren als jij het voor het zeggen had bij jouw kantoor?
Op dit moment heb ik het ontzettend naar mijn zin bij Nysingh. Ik kan dan ook nog geen veranderingen bedenken die zouden moeten worden ingevoerd. Wel wordt door Nysingh sterk aangemoedigd om over bepaalde zaken mee te denken. Zo heb ik onlangs deelgenomen aan een debatavond van “Jong Nysingh”, waarop we met jonge medewerkers sparren over onderwerpen die onder collega’s leven. Een afvaardiging van Jong Nysingh vergadert bovendien regelmatig met de raad van bestuur. Er is dus nu al zeker genoeg ruimte om mijn stem te laten horen!

Wat staat er bovenaan op je bucketlist?
Ik zou graag met mijn vader een wedstrijd van Liverpool op Anfield willen bezoeken. 

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Nysingh is een (middel)groot kantoor met mooie cliënten en uitdagende juridische vraagstukken. Je krijgt als starter een goede begeleiding, wordt direct betrokken bij het team en persoonlijke ontwikkeling staat hoog op de agenda. Nysingh heeft bovendien drie verschillende vestigingen, waarbij ruimte geboden wordt om flexibel te kunnen werken. Uniek aan Nysingh is de nuchtere, gemoedelijke sfeer die er heerst. Daarnaast is het erg leuk om te werken op een kantoor met veel jonge collega’s, terwijl tegelijkertijd enorm veel expertise aanwezig is waarvan ik kan leren. Voor mij is dit een ideale combinatie!

En tot slot: met wie zou je graag een restauranttafel willen delen?
Barack Obama. Om te kunnen praten over het presidentschap van Verenigde Staten en zijn werkzaamheden als voormalig advocaat binnen civil rights. Alleen al zijn visie op internationale betrekkingen en mensenrechten levert waarschijnlijk genoeg gespreksstof op om een hele avond mee te kunnen vullen.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven