Sophie-Ellen Dol (Jones Day): ‘Stage tijdens coronacrisis vergt meer eigen initiatief’

Delen:

Een stage tijdens coronatijd geeft extra uitdagingen. Voor Sophie-Ellen Dol pakte het stage lopen tijdens corona juist goed uit. “Omdat er minder mensen op de afdeling waren werd ik juist bij bepaalde transacties erg nauw betrokken en wisten mensen me snel te vinden.”

Sophie-Ellen Dol (23) studeert Privaatrecht (commerciële rechtspraktijk) aan de Universiteit van Amsterdam. Zij liep stage bij Jones Day in Amsterdam, op de M&A-afdeling van juni t/m juli 2020.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Ik was op zoek naar een interessante stage en bezocht hiervoor verschillende evenementen van advocatenkantoren. Jones Day stak er voor mij meteen met kop en schouders bovenuit. De sfeer op kantoor bleek direct een match, zo merkte ik op de inhousedag in december. Het internationale karakter van Jones Day was voor mij uiteindelijk de doorslaggevende reden om te solliciteren.

Je was er tijdens de coronacrisis. Hoe was dat? Moest je je stage vanuit huis doen?
Jones Day heeft een groot kantoor dat goed coronaproof is ingericht waardoor 1,5 meter afstand houden geen probleem is. Ik kreeg natuurlijk de optie om thuis te werken, maar in goed overleg met kantoor heb ik regelmatig op kantoor gewerkt. Dat dit kon was een luxe tijdens deze tijd.
De coronacrisis zorgde er wel voor dat er minder mensen aanwezig waren op kantoor en dat er geen evenementen waren. Tijdens de coronacrisis stage lopen vergt hierdoor wat meer eigen initiatief om iedereen te leren kennen en te laten weten dat je wilt helpen.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Na mijn sollicitatie in januari verheugde ik me natuurlijk erg op mijn stage bij Jones Day. Door de coronacrisis had ik niet verwacht dat het überhaupt mogelijk zou zijn om een stage te lopen. Dat dit uiteindelijk toch kon was een onverwachte meevaller.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Het was bijzonder om mijn eigen werk terug te zien in e-mails aan internationale cliënten. Het was erg leuk om te zien dat ik als stagiair daadwerkelijk een nuttige bijdrage kon leveren aan zulke grote transacties!
Ik heb echt geluk gehad dat mijn stage bij Jones Day door kon gaan en ik toch een aantal collega’s kon ontmoeten. De boeiende zaken en leuke collega’s hebben er echt voor gezorgd dat ik een geweldige tijd heb gehad bij Jones Day.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Niet echt, ik ben tevreden met mijn aanpak tijdens mijn stage.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Gelukkig heb ik geen grote blunders gemaakt tijdens mijn stage. Mijn grootste succes was mijn presentatie over corporate-governancerisico’s die zich kunnen voordoen bij een LBO. Daar heb ik veel complimenten voor gekregen en het was erg leerzaam om een presentatie te geven voor de hele afdeling, met name nu een groot deel van mijn publiek online meeluisterde.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ja, na mijn master hoop ik de advocatuur in te gaan. De afwisselende en uitdagende opdrachten die ik kreeg bij Jones Day hebben me zeker geënthousiasmeerd om verder te gaan in de advocatuur.

En tot slot: Als je dan toch in quarantaine zou moeten, met wie zou je dan een paar dagen ‘opgesloten’ willen zitten?
Het lijkt me leerzaam om met iemand opgesloten te zitten die een totaal andere expertise heeft. Bob Iger, de Times Businessperson of the Year 2019, lijkt me bijvoorbeeld geweldig. Hij is een geweldige strateeg en wat meer economische kennis opdoen als jurist kan nooit kwaad.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven