Morten Sagis (VanEps Kunneman VanDoorne) heeft zijn hele leven omgegooid

Starter van de week is Morten Sagis. Toen hij hoorde dat hij op Curaçao kon komen werken, hoefde hij niet lang na te denken.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Morten Sagis (23) is op 3 januari als junior-associate gestart bij VanEps Kunneman VanDoorne op Curaçao. Hij is in 2021 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden op Ondernemingsrecht.

Als starter begonnen in Curaçao. Dat is leuk! Hoe ben je daar gekomen?
In de zomer van 2021 heb ik, als afsluiting van mijn master Ondernemingsrecht, stagegelopen bij VanEps Kunneman VanDoorne op Curaçao. Dit beviel erg goed, waardoor ik hier graag aan de slag wilde gaan als advocaat. Toen ik hoorde dat het kantoor ruimte had en mij deze mogelijkheid aanbood, hoefde ik dan ook niet lang na te denken.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Ik had Curaçao al een aantal keren bezocht, onder andere voor mijn student-stage. Ik wist dan ook goed wat ik kon verwachten en kende het eiland goed. Een cultureel verschil tussen Curaçao en Nederland dat ik erg fijn vind, is dat het leven zich hier erg veel buiten afspeelt. Feestjes en borrels vinden plaats op porches, in tuinen en op stranden en zodra je wakker bent gooi je hier je schuifpui open en drink je een kop koffie of thee in de zon. Dan kan je dag in principe al niet meer stuk.

Is werken in Curaçao heel anders dan in Nederland, voor zover je kunt beoordelen?
Ik werk binnen de sectie Corporate en Banking, waar ik voornamelijk bezig ben met gelijksoortige zaken als in Nederland. Hierbij valt te denken aan grote internationale financieringen en M&A-transacties, maar ook aan regionale aandeelhoudersgeschillen. Wat het werken op Curaçao echter zo leuk maakt, is dat je werk een zichtbare impact maakt. Je werkt bijvoorbeeld aan de financiering van een groot hotel, en na een paar maanden zie je dat de bouw van dit hotel in volle gang is.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
|Het is moeilijk om een specifieke situatie te benoemen. Ik heb mijn hele leven omgegooid en ben als advocaat gestart in de Cariben. Wat mij betreft is dit hele ‘totaal-pakket’ de leukste ervaring. De hele week hard werken aan interessante zaken, en in het weekend stoom afblazen op het strand, een hike door de natuur maken of lekker uiteten met vrienden. Dat leidt tot een aaneenschakeling van leuke ervaringen.

En valt er ook iets tegen?
Emigreren naar een ander continent en met een nieuwe baan starten – je eerste baan als advocaat – is niet niks. Je moet veel regelen en je beseft dat je een hele grote stap hebt genomen. Van tijd tot tijd kan dat zwaar zijn, maar gelukkig is de wereld door Facetime een stuk kleiner geworden.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Volg je gevoel en doe zoveel mogelijk ervaring op, zowel professioneel als persoonlijk. Bewandel een pad dat bij je past, maar zorg dat je jezelf ook blijft uitdagen. Er bestaat niet zoiets als de perfecte carrière. Iedereen heeft eigen talenten en skills, en het is aan onszelf om een plek te vinden waar deze het beste uitkomen.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Ik ben er zelf van overtuigd dat dingen lopen zoals ze moeten lopen. Ik ben erg blij met waar ik nu sta, met de mensen die ik ontmoet heb en met de ervaringen die ik heb opgedaan, zowel goed als minder goed. Een reisje met de tijdmachine sla ik dan ook graag over!

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top