Stef van Heezik (Heussen) over motivatie en creativiteit

Delen:

Stef van Heezik (26) is op 20 februari 2019 beëdigd als advocaat en werkt bij HEUSSEN. Hij heeft een master Privaatrecht: Commerciële Rechtspraktijk aan de Universiteit van Amsterdam en een master European and Global Law aan de Universitat Pompeu Fabra (Barcelona) behaald. In maart 2019 is hij gestart met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Tijdens mijn eerste stage bij een groot internationaal kantoor heb ik besloten dat ik advocaat wilde worden. Voordat ik deze stage begon was ik al zeer geïnteresseerd in de advocatuur, maar ik vond het zonder enige praktijkervaring toch lastig om met de volle 100% zekerheid te zeggen dat ik advocaat wilde worden. De stage was voor mij de extra ‘trigger’ om te doen besluiten dat ik voor de advocatuur zou gaan.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Tijdens mijn studie heb ik er zeker rekening mee gehouden dat hoge cijfers, specifieke vakken en nevenactiviteiten een rol (kunnen) spelen. De advocatuur stelt in het algemeen hoge eisen tijdens de sollicitatieprocedure en ik was hiervan tijdens mijn studie ook op de hoogte.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
De meest uitdagende ervaring zal op korte termijn plaatsvinden, aangezien ik binnenkort voor de eerste keer moet pleiten voor de rechtbank. Verder is de leukste ervaring dat ik merk hoeveel ik mijzelf in korte tijd kan ontwikkelen. Ik verleg elke week grenzen in een hoog tempo. Het ontwikkelen van mijzelf als een goede beginnend advocaat – op juridisch, praktisch, commercieel en sociaal gebied – is een hele ervaring op zich. De internationale praktijk is veeleisend, maar tegelijkertijd haal ik er veel voldoening uit.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Een pand in Amsterdam kopen om dit vervolgens jaren later te verkopen met winst. Met deze winst zou ik dan graag willen investeren in projecten die als doel hebben om de circulaire economie vorm te geven en te verbeteren. Daarnaast zou ik graag geld doneren aan organisaties die als doel hebben om onderwijs en sport voor kinderen mogelijk te maken en te stimuleren.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Ik zit goed op mijn plek bij HEUSSEN. Het zou dus goed kunnen dat ik over vijf jaar hier nog werkzaam ben als advocaat. Het lijkt mij ontzettend leuk om dan bij te dragen aan de ontwikkeling van jongere advocaten en mij ook meer te focussen op zowel de marketing als business development van het kantoor.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
HEUSSEN is naar mijn idee een kantoor waar je zeer snel veel verantwoordelijkheden krijgt als je laat zien dat je gemotiveerd bent en deze verantwoordelijkheden aan kan. Dit in tegenstelling tot veel grote kantoren, waar je als advocaat-stagiair(e) vaak maar de verantwoordelijkheid hebt over een klein gedeelte van een zaak. Het zelf managen van een interessante, complexe zaak behoort bij HEUSSEN al snel tot de dagelijkse bezigheden.

Het is naar mijn idee erg uitdagend en interessant om de verschillende aspecten van ‘het advocaat zijn’ al snel eigen te maken. Neem bijvoorbeeld een overname: het verrichten van due diligence is veel interessanter als je daarnaast ook de transactiedocumentatie – met als belangrijkste document meestal de share purchase agreement ­– mag opstellen. Op deze manier wordt de samenhang tussen alle werkzaamheden behorende bij een overname goed zichtbaar – dit maakt het werk interessanter en leerzamer.

Het is belangrijk om je steeds af te vragen waarom je iets doet. Een makkelijke valkuil is ‘iets doen omdat het altijd zo wordt gedaan’. Bij Heussen word je steeds gestimuleerd om jezelf af te vragen waarom het steeds op die manier wordt gedaan en je daarnaast af te vragen of het niet juist beter op een andere manier kan. Op deze manier houd je jezelf scherp en kan je creativiteit benutten in het werk.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven