Stephanie Heukers (PlasBossinade): ‘Jammer dat ik mijn collega’s nog niet heb meegemaakt tijdens een kantoorborrel’

Starter van de week is Stephanie Heukers. Stephanie werkt bij PlasBossinade advocaten en notarissen. Haar gouden tip voor studenten: “Oriënteer je ook zelf goed op de arbeidsmarkt."

Delen:

Stephanie Heukers (24) is op 26 februari 2021 beëdigd als advocaat en werkt bij PlasBossinade advocaten en notarissen in Groningen. In 2020 heeft zij haar master Fiscaal recht en Nederlands recht met specialisatie Strafrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Tijdens mijn studie was ik actief lid bij studievereniging Groninger Fiscale Eenheid. Dit is een studievereniging voor studenten fiscaal recht. Door deze vereniging ben ik via congressen en kantoorbezoeken in contact gekomen met veelal fiscale (advocaten)kantoren. Tevens heb ik naast mijn studie ervaring opgedaan bij een klein advocatenkantoor en een tweetal werkstudentschappen binnen de belastingadviespraktijk gelopen. Dit bevestigde voor mij het gevoel dat ik advocaat wilde worden.

Waarom heb je voor PlasBossinade gekozen?
PlasBossinade heeft een no-nonsense mentaliteit, waarbij kennis en kunde in het oog springen. De no-nonsense mentaliteit en de vriendelijke indruk die ik kreeg van het kantoor, hebben voor mij de doorslag gegeven. Ook werken bij ons op kantoor relatief veel jonge mensen, waardoor er een leuke onderlinge dynamiek bestaat.

Hoe is het om als starter je werk goed te willen doen tijdens de coronacrisis?
Ik heb het geluk dat ik in het kader van mijn opleiding veel aanwezig ben op kantoor. De coronacrisis belemmert mij dus niet in de uitoefening van mijn werk. Wel vind ik het jammer dat er door de huidige coronamaatregelen minder ruimte is voor informele activiteiten. Gelukkig zijn ook daar wel oplossingen voor; zo heb ik kennisgemaakt met mijn beroepsopleidingsgenoten via Teams.

Op welke afdeling werk je en waar houden jullie je dagelijks mee bezig?
Ik werk op de sectie fiscaal recht, maar word ook betrokken in zaken waarbij andere rechtsgebieden de boventoon voeren. Mijn dagelijkse werkzaamheden zijn heel divers en daardoor voor mij leerzaam en leuk.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
De leukste ervaring tot nu toe is dat ik gelijk bij een groot dossier betrokken werd en ik ook al vrij snel gedoseerd eigen verantwoordelijkheden kreeg. Hierdoor leer ik veel en ontwikkel ik mezelf gevoelsmatig in sneltreinvaart.

En valt er ook iets tegen?
Door coronamaatregelen is de wekelijkse kantoorborrel tijdelijk afgeschaft. Het is dan ook jammer dat ik mijn collega’s nog niet heb meegemaakt tijdens een kantoorborrel of andere informele activiteit.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Doe vooral wat goed voelt en laat cv-opbouw niet je intrinsieke motivatie zijn. Laat je daarbij ook niet te veel leiden door de kantoren die zijn aangesloten bij de studievereniging, maar oriënteer je ook zelf op de arbeidsmarkt.

Als je een paar dagen in quarantaine zou moeten gaan, met wie zou je dan ‘opgesloten’ willen zitten?
Ik zou dan graag in quarantaine gaan met Mr. Leonie. Ik vind haar visie om het strafrecht en de maatschappij dichterbij elkaar te brengen een hele interessante.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven