Stijn Houben (DVDW) over het verwezenlijken van een gezamenlijk doel

Starter van de week is Stijn Houben. Het verwezenlijken van een gezamenlijk doel is wat hij het leukst vindt om te doen. Dat kan in de M&A en daar put hij veel energie uit.

Delen:

Stijn Houben (24) is op 26 november beëdigd als advocaat en werkt bij DVDW. Hij is in 2021 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, specialisatie privaatrecht. In maart 2022 is hij gestart met zijn beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Dat besluit kwam geleidelijk tot stand tijdens mijn laatste jaren als middelbare scholier. Van jongs af aan heb ik mee kunnen kijken in de praktijk van mijn moeder. Haar kunde en gedrevenheid zijn eigenschappen waar ik altijd veel aanzien voor heb gehad, na verloop van tijd heb ik dat doel ook voor mijzelf gesteld. Daarnaast ben ik vrij competitief ingesteld, de advocatuur sluit daar uitstekend bij aan.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Ik heb een brede interesse in het recht en heb mij daarom nooit beperkt tot een sterk afgebakend rechtsgebied. Mede door die keuze heeft de studie mij van begin tot eind weten te boeien. Ik ben tevreden met die keuze. Hoewel zaken in de praktijk vaak anders blijken te liggen dan in de collegebanken, geniet ik op mijn manier van zowel de studie als praktijk.

Wat betreft de opbouw van mijn cv bleek het werken als student-assistent een schot in de roos. Ik kan studenten zo’n baan dan ook van harte aanraden. Je gaat inhoudelijk de diepte in en het werk opent veel deuren. Zeker goed voor je cv en daarnaast een bijzonder leuke ervaring.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Ik vind het moeilijk om één ervaring te kiezen. Tot de conclusie komen dat de advocatuur is wat ik ervan hoopte, en meer, is geweldig. Inhoudelijk houd ik me nu voornamelijk bezig met M&A. In deze praktijk kan in korte tijd veel resultaat worden geboekt en creëer je vaak samen met cliënten iets nieuws. Dat geeft veel voldoening. Ook andere aspecten van de advocatuur, zoals geschilbeslechting en het oplossen van conflictsituaties, hebben mijn interesse, maar het verwezenlijken van een gezamenlijk doel is wat ik het leukst vind om te doen. Dat kan in dit vakgebied en daar put ik veel energie uit. De borrels vallen ook niet tegen.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Helemaal niets.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Op dezelfde locatie, maar professioneel gezien op een andere plek. Op de universiteit heb ik met veel plezier startende studenten lesgegeven. Over vijf jaar hoop ik een vergelijkbare rol te kunnen aannemen voor startende collega’s bij DVDW. Dat zeg ik niet alleen omdat ik hier qua werk op mijn plek zit, maar ook omdat ik de kans krijg om me op persoonlijk vlak te ontplooien. Dat vind ik een prettige uitgangspositie voor mijn loopbaan. Op de lange termijn is het vinden van een passende werkintensiteit voor mij belangrijk. Daar kwam ik achter in een periode waarin ik veel van mezelf vroeg op het gebied van sport. Ik weet nu beter mijn momenten te kiezen. Op momenten dat ik veel energie heb, haal ik daar alles uit. Als ik merk dat iets niet vanzelf gaat, forceer ik het niet. Die werkwijze lijkt hier gelukkig te passen en daarmee ik ook.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Hier wordt kwalitatief hoogstaand werk geleverd, zonder concessies te doen op werksfeer of collegialiteit.

En tot slot: nu het weer kan, met welke jurist of bekende persoon zou je graag een restauranttafel willen delen?
Zet mij maar aan tafel bij Mick Jagger. Ik zou hem erg graag vragen naar de achtergrond van een aantal van mijn favoriete nummers. Daarnaast moet iemand met zo’n kleurrijk en enerverend leven een paar mooie verhalen te vertellen hebben, lijkt me.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven