Studenten Utrecht werken mee aan bijzondere portretten Rechten van de Mens

Studenten en docenten van de Universiteit Utrecht hebben samen met fotografisch kunstenaar Jan Banning en filmmaker True Heroes Films gewerkt aan een unieke reeks van dertig bijzondere portretten in het kader van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM).

Delen:

beeld: Jan Banning

De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) bestaat vijfenzeventig jaar, en dat was voor de Universiteit Utrecht en Jan Banning aanleiding om dertig bijzondere portretten te schetsen, bijvoorbeeld van Laura Jacquemijns, student Universiteit Utrecht, en Wim van Esch, Afghanistan-veteraan en gastdocent oorlogsrecht. En van dr. Hanneke van Eijken, universitair docent en senior onderzoeker Europees recht aan de Universiteit Utrecht. Ook vind je er alles over wat de rechten van de mens betekenen, waar ze vandaan komen, en hoe ze ook nu nog actueel zijn.

De portretten zijn op de site van de Universiteit Utrecht te vinden, maar ook op digitale en fysieke borden in de straten van Utrecht. Bekijk alle portretfoto’s hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven