Studenten van Honours College op bezoek bij wijkcentrum

Studenten van Honours College Law Leiden gingen op bezoek bij het Wijkcentrum Bezuidenhout-West in Den Haag, om te zien wat jeugdwerkers en wijkagenten daar tegenkomen en hoe ze ter werk gaan.

Delen:

beeld: Depositphotos

Tijdens hun bezoek ging er een nieuwe wereld voor de studenten open. Vooral toen social workers Carlito en Kamal begonnen te vertellen. “Het ene moment praat ik met een werkloze moeder, wier man die nacht besloten heeft om haar en de vier kinderen alleen achter te laten; dan krijg ik een telefoontje van een andere moeder: ‘Carlito, we hebben al twee dagen geen eten’ en snel ik die kant op om hun zo snel mogelijk te voorzien van hulp vanuit de voedselbank. Diezelfde middag kan ik spelletjes spelen met de ukkepukken en zojuist kregen we een melding binnen van een bezorgde moeder dat er een jeugdkartel is ontstaan in de buurt. Raad eens hoe oud deze kinderen zijn? 10 tot 12 jaar.” Lees hier het hele verhaal.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven