Studeren en ontspannen tegelijk? Dat kan!

Delen:

Als rechtenstudenten hebben wij het geluk dat de buitenwereld denkt dat al onze dagen zo spannend zijn als die van advocaten in films, series en documentaires. Soms geloven wij dat graag ook, dus hieronder heb ik een lijstje gemaakt voor als je weer eens jezelf wijsmaakt dat je aan het leren bent door rechtengerelateerde dingen te kijken!

Tip 1. When They See Us

Deze korte serie gaat over de spannende rechtszaak tegen vijf jongeren uit New York. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

https://www.youtube.com/watch?v=u3F9n_smGWY

Tip 2. On the Basis of Sex

Deze film is een biografische rechtendrama over het verhaal van Ruth Bader Ginsburg, een van de negen rechters van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten.

Tip 3. American Crime Story: The People vs O.J. Simpson

Ze noemen het de rechtszaak van de eeuw. Deze serie gaat over de rechtszaak van de beroemde American Football speler O.J. Simpson, die terechtstaat voor een dubbele moord.

Tip 4. Argo

In 1979 werden er zes Amerikanen gegijzeld in Iran. Deze film vertelt het verhaal van de geheime operatie om ze te redden.

Tip 5. Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez

Deze korte documentaire gaat over de moord gepleegd door voormalige NFL-speler Aaron Hernandez.

Tip 6. Tokyo Trial

Deze miniserie gaat over het Japans tribunaal in 1946, waar Japanners werden aangeklaagd voor oorlogsmisdaden. Deze serie laat ook beelden zien van hoe het destijds ging.

Tip 7. The Hurricane

Deze biografische film gaat over het leven van Rubin ‘Hurricane’ Carter, die werd opgepakt op verdenking van moord. Hij bleef alleen volhouden dat hij onschuldig was.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ook interessant:

Scroll naar boven