Simon van der Aa

Vereniging voor strafrecht en criminologie

Allereerst, wat leuk dat je een kijkje neemt bij onze vereniging! Simon van der Aa is dé studievereniging voor strafrecht en criminologie van Groningen, verbonden aan de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen. Ons doel is om studenten hun enthousiasme en kennis op strafrechtelijk gebied te vergroten. Onze vereniging bestaat uit een zestal commissies, welke activiteiten organiseren om dit doel te verwezenlijken. Zo worden er veel activiteiten naar instellingen georganiseerd zoals de Van Mesdagkliniek en de PI in Veenhuizen, maar ook bezoeken naar advocatenkantoren staan op onze agenda. Daarnaast houden we elke maand een borrel en zorgt de Buitenlandse Reis Commissie voor een geweldige binnen- en buitenlandse reis! Voor ontwikkeling van je skills op het gebied van pleiten ben je bij ons ook aan het goede adres. Ieder jaar worden er meerdere communicatie- en pleittrainingen georganiseerd waarbij je de kans krijgt op een laagdrempelige manier van elkaar te leren.

Lees verder

Onze vereniging bestaat uit ongeveer 400 leden dat breed georiënteerd is. In de bachelor-fase van de afstudeerrichting Nederlands op de Rijksuniversiteit Groningen komen veel rechtsgebieden aan de orde. Studenten die vervolgens de master Strafrecht kiezen, volgen vaak daarnaast nog een andere specialisatie om zichzelf breder te ontwikkelen. Dit betekent dat wij binnen onze vereniging de focus leggen op activiteiten die met het strafrecht te maken hebben, maar uitstapjes naar de fiscale of civiele kant van het recht komen ook voor. Een voorbeeld hiervan is dat wij afgelopen jaar een bezoek hebben gebracht aan Hertoghs Advocaten in Breda, zij zijn gespecialiseerd op het gebied van fiscaal strafrecht. Het is erg interessant om kennis te maken met deze specifieke kant van het strafrecht.

Naast educatieve activiteiten vinden wij dat gezelligheid ook een belangrijk aspect is in het studentenleven. Om een goede sfeer binnen de vereniging te bevorderen organiseren wij maandelijks een borrel. Hier komen de leden bij elkaar om onder het genot van een drankje bij de praten over de afgelopen tijd en komen de voetjes regelmatig van de vloer. Het hoogtepunt van het jaar is toch wel de Buitenlandse Reis. Afgelopen jaren hebben deze helaas geen doorgang kunnen vinden vanwege het COVID-19 virus. Wij hebben goede hoop dat in februari 2023 Simon van der Aa met een leuke groep studenten in het vliegtuig stapt richting het zuiden van Europa. De bestemming van dit jaar is de Spaanse stad Madrid!

Bent u geïnteresseerd in een samenwerking met Simon van der Aa? Dan zijn wij te bereiken via het e-mailadres van onze commissaris extern, extern@simonvanderaa.nl.

Simon van der Aa

Oude Kijk in ’t Jatstraat 26
9712 EK Groningen

Volg op social media

Sponsoren van Simon van der Aa

Berichten van Simon van der Aa

Scroll naar boven