Taciane Besselink (Catch Legal) over viervoeter ‘Chief Happiness’

Starter van de week is Taciane Besselink. Tijdens haar stages is ze erachter gekomen “dat het bestuursrecht en het omgevingsrecht super dynamische rechtsgebieden zijn.” En daarom kwam ze voor een baan uit bij Catch Legal.

Delen:

Taciane Besselink (27) werkt sinds 1 januari 2022 als jurist bij Catch Legal in Amsterdam, waar zij zich bezighoudt met juridische vraagstukken omtrent het omgevingsrecht en bestuursrecht. Zij is in 2022 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam met de master Jurist en Overheid. 

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Sinds ik studeer heb ik bij verschillende non-profit organisaties en overheidsinstanties stage gelopen. Veel rechtsgebieden zijn voorbijgekomen en zo kwam ik erachter dat het bestuursrecht en het omgevingsrecht super dynamische rechtsgebieden zijn. Ik dacht altijd dat ik zou gaan werken voor een overheidsinstantie, maar in het laatste studiejaar besloot ik toch ook om ervaring op te doen binnen een commercieel bedrijf. Toen ben ik op Catch Legal uitgekomen. Door de verschillende stages en het werkstudentschap bij Catch Legal heb ik mij goed kunnen oriënteren op de arbeidsmarkt. 

Waarom heb je voor Catch Legal gekozen?
Catch Legal heeft een bestuursrechtpraktijk met specialisatie in het omgevingsrecht. Ons team van juristen staat bedrijven, particulieren en overheidsorganisaties bij. Hierdoor zijn de werkzaamheden heel breed en dynamisch. Op dezelfde dag kan je bijvoorbeeld bezig zijn met het opstellen van een beroepschrift voor particulieren, het schrijven van een advies voor een overheidsorganisatie en het begeleiden van een ontwikkelaar bij het realiseren van een chaletpark. Elke zaak en elk juridisch vraagstuk is anders. Je leert daardoor heel veel nieuwe dingen over het omgevingsrecht en het bestuursrecht binnen een korte tijd en je bent bij Catch Legal denk ik nooit uitgeleerd. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er ruimte is voor ontspanning en gezelligheid. Dat is er gelukkig volop, van teamweekenden en gezamenlijke MVO-activiteiten tot aan vrijdagmiddagborrels. 

Op welke afdeling werk je en waar houden jullie je dagelijks mee bezig?
Catch Legal is een klein(er) juristenkantoor, waardoor de juristen en juridisch werkstudenten en stagiairs samen één team vormen en verschillende taken (samen) oppakken. Ik houd mij momenteel een deel van de week bezig met het juridisch adviseren van een omgevingsdienst over (omgevings)vergunningen, horeca en evenementen. Daarnaast sta ik particulieren en bedrijven bij. Op dit moment begeleid ik bijvoorbeeld particulieren bij het realiseren van een chaletpark en ondersteun ik in een andere zaak de beroepsprocedure met betrekking tot een geweigerde omgevingsvergunning. 

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
De opdracht die ik heb gekregen bij een omgevingsdienst. Dat ik als starter de kans heb gekregen om zelfstandig als juridisch adviseur te werken voor een omgevingsdienst vind ik een heel grote mijlpaal. 

En valt er ook iets tegen?
In het begin moest ik heel erg wennen aan het fulltime werken. Gelukkig had ik meteen door dat naast het harde werken ook tijd is voor ontspanning samen met collega’s. 

Wat zou je invoeren als jij het voor het zeggen had bij jouw kantoor?
Een kantoorhond! Hoe geweldig zou het zijn als er een viervoeter rondloopt op kantoor met de titel ‘Chief Happiness’.

Wat staat er bovenaan op je bucketlist?
Een reis langs de kust van Brazilië. 

En tot slot: met wie zou je graag een restauranttafel willen delen?
Kamala Harris, de vicepresident van de Verenigde Staten. Haar belofte tijdens haar overwinningsspeech: “Ik ben dan misschien de eerste vrouw op deze plek, ik zal niet de laatste zijn”, is mij goed bijgebleven. Helaas heeft zij de afgelopen jaren nauwelijks de kans gekregen om zich te profileren. Ik zou graag willen weten of ze een greep wil doen naar het presidentschap in 2024 en wat ze anders had willen doen en had willen zien de afgelopen jaren. 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven