Tandarts Jeroen Scheltes is nu advocaat (Nysingh)

Starter van de week is Jeroen Scheltes. Jeroen werkte een paar jaar als tandarts, maar de advocatuur had een grotere aantrekkingskracht. Hij wil ook nog graag docent en vader worden.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Jeroen Scheltes
Jeroen Scheltes

Jeroen Scheltes (28) is op 28 augustus 2020 beëdigd als advocaat en werkt bij Nysingh advocaten-notarissen in de civiele vastgoedpraktijk. Aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft hij in 2020 cum laude zijn Master Nederlands recht, richting Privaatrecht en in 2017 zijn Master Tandheelkunde afgerond. In september 2020 is hij gestart met de beroepsopleiding.

Allereerst zijn we wel benieuwd naar je leukste ervaring tot nu toe.
Een collega die met een grote glimlach en een riante stapel papieren komt aanlopen en bij het overhandigen daarvan zegt: “Volgende week moet de dagvaarding af zijn, hier staat alles in, succes ermee!” Met als gevolg een drukke, spannende en enerverende week, waarin ik me volledig heb kunnen verdiepen in één zaak en waarbij ik heel veel heb geleerd.

Je was eerst tandarts. Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
In februari van 2020 heb ik – na het afronden van mijn Master – de knoop doorgehakt. Na verschillende dingen geprobeerd te hebben en na enkele jaren als tandarts te hebben gewerkt, merkte ik dat ik door mijn studie, stages en ervaringen steeds meer geïnteresseerd raakte in de advocatuur. Daarnaast raakte ik er ook steeds meer van overtuigd dat dit beroep perfect bij me past. Vandaar dat ik destijds dan ook besloten heb om er alles aan te doen om dit te realiseren. Waarschijnlijk kwam deze overtuiging bij mij wel een stuk later dan bij de meeste anderen die besluiten om voor dit vak te kiezen.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Nee, eigenlijk niet. Vanaf het begin heb ik de vakken en extra-curriculaire activiteiten gedaan waar ik het meest in geïnteresseerd was. Mijn interesse wordt veelal gedreven door praktisch nut en daarom volgde ik voornamelijk vakken die nu van waarde blijken te zijn voor mijn dagelijkse werkzaamheden. Misschien dat ik – met de advocatuur in gedachten – wel nét iets meer mijn best heb gedaan om tijdens mijn master goede cijfers te behalen.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Helemaal niets. De afgelopen vier jaar heb ik exact gedaan wat ik wilde.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Mijn toekomstplannen zijn tot op heden niet in beton gegoten. Desaniettemin voel ik me erg prettig op mijn huidige werkplek. Ik hoop dan ook tegen die tijd binnen Nysingh als advocaat-medewerker mijn bijdrage te mogen leveren. Daarnaast heb ik de ambitie om op enige wijze te gaan doceren. Hoe dat er precies uit gaat zien, durf ik niet te zeggen en laat ik volledig afhangen van wat er op mijn pad komt. Ten slotte hoop ik tegen die tijd vader te zijn.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren?
Meteen vanaf de eerste kennismaking had ik bij Nysingh een goed gevoel. Op papier springt Nysingh er tussenuit vanwege het niveau van de juridische werkzaamheden, de fijne cliëntèle en de ruimte voor zelfstandigheid en persoonlijke ontwikkeling, maar bovenal voel ik me vanaf het begin erg op mijn gemak bij mijn collegae. Hoewel ik het lastig vind om een accurate vergelijking te maken met andere kantoren, blinkt Nysingh – in mijn beleving – met name uit qua sfeer en work-life balance.

En tot slot: als je – uit voorzorg en in goede gezondheid – een paar dagen in quarantaine zou moeten zitten, met wie zou je die dagen dan willen doorbrengen?
Sinds enige tijd ben ik fan van de wekelijkse wetenschapspodcast Onbehaarde Apen van de NRC. Mocht ik in quarantaine gaan, dan zou ik deze graag doorbrengen met (een van) de makers van deze podcast, te weten Lucas Brouwers, Hendrik Spiering en/of Gemma Venhuizen.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top