Taraneh Riyazi (Ekelmans Advocaten) over Japanse kunst en de Sakura

Overstapper van de week is Taraneh Riyazi. Ze is op 1 januari als partner cassatie & expert litigation gestart bij Ekelmans Advocaten. Riyazi heeft meer dan twintig jaar ervaring als advocaat en is gespecialiseerd in cassatie en het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht.

Delen:

Taraneh Riyazi

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Hiervoor was u advocaat bij NN Advocaten. Waarom bent u overgestapt?
Voor mij is Ekelmans Advocaten een vertrouwd nest. Ik werkte er eerder ruim zes jaar met veel plezier als senior advocaat cassatie en verzekering & aansprakelijkheid. Na jaren bij NN Advocaten, waar ik heb meegewerkt aan de opbouw van het kantoor, vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging. Die werd mij geboden bij Ekelmans. Ik heb mijn werkzaamheden als cassatieadvocaat weer opgepakt en als partner richt ik mij ook op het ondernemerschap. 

Hoe zag uw eerste werkdag eruit? Was het rustig inkomen of gelijk volop aan de bak?
Mijn eerste werkdag voelde direct vertrouwd, zowel professioneel als persoonlijk. Ik ken nog heel veel mensen van toen ik eerder bij Ekelmans Advocaten werkte. Inmiddels werk ik alweer aan een aantal mooie cassatiezaken en ik heb de zaken die ik in behandeling had vanuit NN Advocaten meegenomen. 

Met welke professionele eigenschap gaat u het verschil maken bij Ekelmans?
Ik denk dat mijn jarenlange ervaring die ik heb opgedaan in de advocatuur en in de verzekeringssector in combinatie met mijn ondernemende houding, passen bij de koers en strategie van Ekelmans Advocaten. 

Wat maakt de cassatiepraktijk zo interessant?
Ik zie het als een eer tot de selecte groep advocaten te horen die bij de Hoge Raad mogen procederen. De cassatiepraktijk trekt mij vooral vanwege de juridische diepgang en de creativiteit die nodig is om de mogelijkheden in cassatie te zien dan wel om deze te creëren. Bijzonder is ook dat een cassatieprocedure meteen ook een bijdrage levert aan de rechtsvorming wanneer de zaak een zaaksoverstijgend belang heeft.

Wat staat er bovenaan op uw bucketlist?
Hoog op mijn bucketlist staat een rondreis door Japan. Ik ben een liefhebber van Japanse kunst; de kersenbloesem (in het Japans “Sakura”) is een thema dat daarin vaak terugkomt. Sakura staat voor de (korte) periode in het jaar waarbij de straten van Japan voor een paar weken roze kleuren door de bloei van kersenbloesems. Het lijkt mij magisch om dat een keer mee te maken.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven