Ten Holter Noordam advocaten en Liesker Procesfinanciering gaan samenwerking aan

Ten Holter Noordam advocaten en Liesker Procesfinanciering, marktleider in de Nederlandse rechtsmarkt op het gebied van procesfinanciering, gaan een samenwerking aan. Doel van de alliantie is dat ondernemingen én particulieren procesfinanciering voortaan makkelijker kunnen inzetten als financieringsinstrument om de kosten en het risico verbonden aan omvangrijke rechtszaken af te dekken. Beide partijen zien vooral kansen in de zakelijke markt.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Ten Holter Noordam advocaten en Liesker Procesfinanciering gaan samenwerking aan

Met de samenwerking beogen partijen de drempel tot het recht te verlagen. Kansrijke rechtszaken kunnen worden voorgelegd aan Liesker Procesfinanciering. Indien Liesker besluit tot financiering van de rechtszaak, neemt zij het risico over van de indienende partij. Bij winst van de zaak worden de proceskosten voldaan uit de opbrengst en ontvangt Liesker een fee van 30% van het resterende bedrag. Bij verlies worden de proceskosten door Liesker voldaan en blijft de indiener van de claim gevrijwaard van kosten. Het merendeel van de zaken die Liesker financiert betreft zakelijke geschillen.

Strategisch en verantwoord alternatief

Sjoerd Warringa, partner bij Ten Holter Noordam advocaten en advocaat ondernemingsrecht: “Voor veel van onze cliënten, geldt dat de financiering van een omvangrijke rechtszaak, hoe kansrijk ook, een risico vormt dat zij liefst afgedekt zien. Via de samenwerking met Liesker kunnen wij cliënten actief wijzen op het bestaan van een strategisch en verantwoord instrument om dit risico af te dekken en hun kosten te beheersen.”

Kansen in de zakelijke markt

De ondergrens voor financiering van een rechtszaak bedraagt € 500.000,-. Daarbij kan het gaan om alle mogelijke zaken, al zien beide partijen vooral kansen in de zakelijke markt, onder meer op het gebied van contractgeschillen, faillissementen en bestuurdersaansprakelijkheid. Willem Van Nijnanten, CEO Liesker Procesfinanciering: “Steeds vaker onderkennen bedrijven het nut van procesfinanciering, bijvoorbeeld om budgetten beschikbaar te houden voor investeringen. Noodzakelijke reserveringen voor de hoge en onzekere kosten vallen weg. Daarnaast nemen wij het managen van zo’n rechtszaak volledig over. De korte lijnen die door de samenwerking met Ten Holter Noordam advocaten ontstaan, stellen ons beiden in staat om nog slagvaardiger op te treden en de klant nog meer maatwerk te bieden.”

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top