Tess Clément (Jones Day) ‘Blijf goed zichtbaar, nu thuis werken de norm is’

Starter van de week is Tess Clément. Tess werkt bij Jones Day. Voor haar afstuderen kreeg zij de biografie van de eerste vrouwelijke rechter in het Supreme Court van de Verenigde Staten als cadeau: een inspiratiebron.

Delen:

Tess Clément (26) werkt sinds april 2021 bij Jones Day in Amsterdam. In 2020 heeft zij de master Law & Finance aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. In september 2021 zal zij starten met de beroepsopleiding.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Tijdens mijn studententijd ben ik actief lid geweest binnen studieverenigingen. Door het organiseren en bijwonen van de aangeboden activiteiten heb ik een goede eerste indruk kunnen krijgen van een aantal kantoren. Daarnaast heb ik naast mijn studie stages gelopen en ben ik werkzaam geweest als werkstudent bij verschillende kantoren. Dit heeft mij geholpen bij het verkennen van de arbeidsmarkt.

Waarom heb je voor Jones Day gekozen?
Ik wilde graag voor een advocatenkantoor werken met een grote internationale praktijk. In november en december 2020 heb ik stagegelopen bij Jones Day, waardoor ik een goed beeld heb kunnen krijgen van het kantoor. De voornaamste reden dat ik voor Jones Day heb gekozen, is echter de sfeer. Dankzij mijn collega’s voelde ik mij al vanaf mijn eerste dag helemaal op mijn plek.

Hoe is het om als starter je werk goed te willen doen tijdens de coronacrisis?
Het is een lastige periode voor starters. Het is belangrijk dat je goed zichtbaar blijft, vooral nu thuis werken de norm is. Ik heb tijdens mijn stage geleerd dat het gewaardeerd wordt als je initiatief neemt en aangeeft wanneer je ruimte hebt voor werk in plaats te wachten tot zij jou vinden.

Op welke afdeling werk je en waar houden jullie je dagelijks mee bezig?
Ik werk op de afdeling Corporate M&A. De dagelijkse bezigheden bestaan uit het adviseren en begeleiden van cliënten bij fusies en overnames, private equity transacties en joint ventures. Daarnaast adviseren wij cliënten o.a. over corporate governance zaken.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Al vanaf mijn eerste werkdag werd ik betrokken bij projecten. Ook tijdens mijn stage mocht ik al meedenken en helpen bij het opstellen van overeenkomsten. Hierdoor voelde ik mij direct onderdeel van het team. Het blijft erg mooi om mijn bijdragen terug te zien in de stukken die naar cliënten worden gestuurd.

En valt er ook iets tegen?
Het is jammer dat ik het kantoor nog niet in volle gang heb kunnen meemaken en een aantal collega’s nog niet (in persoon) heb kunnen ontmoeten. Ik kijk er erg naar uit om ook de kantoorborrels en andere activiteiten mee te kunnen maken wanneer het weer mogelijk is.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Begin op tijd met oriënteren en praktijkervaring opdoen. Dit is de beste manier om erachter te komen welke praktijk en kantoor het beste bij jou past. Voordat ik als advocaat-stagiaire begon bij Jones Day, heb ik bij verschillende kantoren gewerkt en stages gelopen. Hierdoor kon ik tijdens mijn sollicitatiegesprek duidelijk overbrengen waarom ik bij Jones Day en de sectie Corporate M&A wilde solliciteren.

Als je een paar dagen in quarantaine zou moeten gaan, met wie zou je dan ‘opgesloten’ willen zitten?
Sandra Day O’Connor, de eerste vrouwelijke rechter in het Supreme Court van de Verenigde Staten. Voor mijn afstuderen kreeg ik haar biografie als cadeau van mijn Amerikaanse familie. Zij vertelden mij dat mijn opa in de commissie zat die Sandra Day O’Connor had benoemd voor het Arizona Court of Appeals enkele jaren voordat zij werd genomineerd voor het Supreme Court. Ze is een echte trailblazer en haar doorzettingsvermogen is bewonderingswaardig.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven