Thomas van Dreumel (Damsté) over zijn leeftijd

Delen:

Thomas van Dreumel is op 30 januari 2019 beëdigd als advocaat in het arrondissement Overijssel en werkt bij Damsté Advocaten – Notarissen in Enschede. Hij is in 2017 afgestudeerd aan de Universiteit Tilburg. In maart 2019 is hij begonnen aan de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Ik ben (pas) op mijn 24e aan de rechtenstudie begonnen, mede op aanraden van enkele studievrienden (beiden ook advocaat). Ik had toen nog nauwelijks een beeld van de advocatuur, maar de rechterlijke macht leek me wel heel erg interessant. Gaandeweg verschoof mijn interesse echter richting de advocatuur. Na mijn studie ben ik eerst (kort) elders terechtgekomen om maar snel aan het werk te zijn. Al snel realiseerde ik me dat dat een verkeerde keuze was; ik ben toen gericht gaan solliciteren in de advocatuur en ben zo bij Damsté terechtgekomen.

Heb je in je studie hier rekening mee gehouden?
In de master heb ik bewust gekozen voor vakken die leken aan te sluiten op de advocatuur. De master in Tilburg is behoorlijk breed opgezet; door het kiezen van de juiste keuzevakken kon ik toch het accent leggen waar ik dat wilde.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Ik heb de nodige carrièrebeurzen en enkele in-housedagen bezocht. Een perfect beeld van de advocatuur, laat staan van een specifiek kantoor, krijg je daarmee natuurlijk niet. In de periode vóór mijn afstuderen heb ik daarom nog twee maanden stage gelopen bij een middelgroot advocatenkantoor.

Hoe heb je je cv tijdens je studie verder opgebouwd?
Ik heb mijn studie zelf moeten bekostigen, dus ik heb naast mijn studie altijd gewerkt. Dat waren lang niet altijd juridisch inhoudelijke banen, maar van elk baantje heb ik wel iets waardevols geleerd.

Waarom heb je voor Damsté gekozen?
Na mijn student-stage was ik ervan overtuigd dat ik in het civiel vastgoed werkzaam wilde zijn. Ik heb daarom, onder meer via LinkedIn, gezocht naar vacatures op dat gebied. Bij Damsté vond ik een vacature die mij op het lijf geschreven leek te zijn. De gesprekken verliepen daarna zeer positief, waardoor ik me ook gelijk thuis voelde.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Wellicht een cliché, maar de beëdiging was toch wel een heel mooie ervaring.

En valt er ook iets tegen?
Je denkt na een volledige rechtenstudie, en het feit dat je je brieven met de titel Meester mag ondertekenen, wellicht dat je heel wat weet. Dat valt in de praktijk behoorlijk tegen.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Doe wat je leuk vindt! Of het nu om je studie gaat, een bijbaan, een studentenvereniging of vrijwilligerswerk, maak tijd voor de dingen die je leuk vindt. Als dat betekent dat je op je 25e nog aan een rechtenstudie wilt beginnen, laat je dan niet tegenhouden door alle 22- en 23-jarigen die al zijn afgestudeerd.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Nog maar zo’n cliché: Alles wat je hebt gedaan en hebt meegemaakt, bepaalt wie je vandaag bent. Hoewel ik wel eens denk dat ik beter eerder aan mijn rechtenstudie had kunnen beginnen, zou ik niets willen veranderen.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven