Timo Hieselaar verkoos bureau Brandeis boven gerenommeerde Zuidas-kantoren

Starter van de week is juridisch medewerker Timo Hieselaar. Timo liep student-stage bij twee gerenommeerde Zuidas-kantoren. Toch koos hij voor een boutiquekantoor: bureau Brandeis.

Delen:

Timo Hieselaar (24) is op 1 september 2020 gestart als juridisch medewerker en werkt bij bureau Brandeis. Hij is in 2020 afgestuurd aan de Radboud Universiteit op European Business Law (cum laude). In maart 2021 zal hij beginnen met de beroepsopleiding.

Je keuze voor een boutiquekantoor was heel bewust. Kun je dat uitleggen?
Ja. Het was voor mij vooral van belang dat ik ergens terecht kwam waar ik veel kon leren. Dat kan natuurlijk minstens zo goed bij een gerenommeerd boutiquekantoor als bij een Zuidas-kantoor. Bovendien wilde ik een goede persoonlijke klik hebben met de mensen van het kantoor waar ik zou gaan werken. Ik voelde een sterke connectie met bureau Brandeis. Onze mededingingspraktijk procedeert zeer regelmatig, maar wij treden ook veel op als counsel’s counsel voor andere (boutique)kantoren, bijvoorbeeld bij M&A-transacties. Die combinatie trok mij ook.

En waarom wilde je juist mededingingsjurist worden?
Voor mij vormt het mededingingsrecht een perfecte combinatie tussen economie en recht. Het mededingingsrecht behelst voor mij het leukste gedeelte van economie, namelijk de (beïnvloeding van) marktwerking. Daarnaast is het mededingingsrecht juridisch zeer inhoudelijk, wat me als jurist natuurlijk ook erg aanspreekt. Bovendien is het mededingingsrecht hoofdzakelijk gebaseerd op Europees recht; het rechtsgebied waarin ik twee bachelors en een master heb afgerond. Het omvat de voor mij interessante rechtsgebieden met een significant economisch aspect daaraan verbonden.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
In mijn eerste week ben ik meteen met mijn neus in de boter gevallen en was het erg druk met een vertrouwelijke kartelzaak. Dat was uitdagend en heel interessant om aan mee te werken. Ik heb direct veel kunnen leren. Daarnaast vond ik het leuk mijn nieuwe collega’s te ontmoeten en leren kennen, voor zover de coronamaatregelen dit toelaten uiteraard.

En valt er ook iets tegen?
De eerste anderhalve week stond er dus meteen veel druk op. Een tegenvaller was dit niet, maar het was zeker even schakelen na twee maanden vakantie.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Blijf genieten van je studententijd! Het is verstandig om aan de toekomst te werken en ambitieus te zijn, maar je bent slechts één keer student. Maak ook genoeg ruimte voor ontspanning en leuke activiteiten, zou ik zeggen. Dat is net zo belangrijk als het halen van goede resultaten.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Niets. Ik ben tevreden over hoe ik alles heb aangepakt en hoe alles is gelopen de afgelopen jaren. Dat is ook een kwestie van geluk hebben, natuurlijk.

En tot slot: als je – uit voorzorg en in goede gezondheid – een paar dagen in quarantaine zou moeten zitten, met wie zou je die dagen dan willen doorbrengen?
Geen jurist, maar ik zou zeker gaan voor de artiest Childish Gambino (Donald Glover). Hij is een geweldige artiest en tevens bijzonder maatschappelijk betrokken; iets wat ik zeker waardeer in mensen. Ik denk dat ik met hem geweldige gesprekken kan hebben (en muziek kan maken, wat ik zelf ook regelmatig doe).

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven