Tips voor raamdecoratie op kantoor

Of je nu voor het eerst een kantoor koopt of huurt of gewoon op zoek bent naar manieren om je ruimte op te fleuren, hier lees je een paar ideeën voor het decoreren van je kantoorraam. Van planten tot kunst, deze tips helpen je het natuurlijke licht optimaal te benutten en een inspirerende werkomgeving te creëren.

Delen:

bron: unsplash

Koop planten voor kantoor

Ze verbeteren de luchtkwaliteit en laten je kantoor er uitnodigender uitzien. Als je kunt, probeer dan een paar verschillende planten aan te schaffen. Verschillende soorten en maten geven je kantoorinrichting meer diepte en textuur. Probeer ze per drie of vier te groeperen voor een maximaal visueel effect.

Als je nog moet uitzoeken welk type plant het beste in jouw ruimte past, maak je dan geen zorgen, veel opties vergen weinig onderhoud en worden geleverd met nuttige informatie over hoeveel licht ze nodig hebben om te gedijen. Dus ga ervoor en breng wat groen in je werkruimte het zal er warmer en uitnodigender aanvoelen!

Hang wat gordijnen of jaloezieën op om privacy te bieden en zonlicht tegen te houden

Bedenk bij het inrichten van een raam welk type gordijnen of jaloezieën je nodig hebt. Als je op zoek bent naar meer privacy, kun je kiezen voor zwaardere gordijnen of verduisteringsgordijnen om het licht buiten te houden. Wil je iets lichters en luchtigers, ga dan voor transparante stoffen of houten jaloezieën op maat.

Denk ook aan de hardware! Door te kiezen voor decoratieve gordijnroeden en eindstukken kun je textuur en belangstelling aan je ramen geven. Het toevoegen van raamdecoratie maakt elke kamer meer gepolijst en uitnodigend, ongeacht je stijl. Tip: bind je gordijnen terug als ze niet in gebruik zijn voor een elegantere look! Dit laat ook natuurlijk zonlicht door wanneer dat gewenst is.

Versier je raam met een gordijnroede, beugels en wat mooie stof

Hang een paar potplanten op of gebruik muur plantenbakken voor een gemakkelijke manier om de natuur in je werkruimte te brengen. Als je een beetje glamour aan de kamer wilt toevoegen, hang dan wat kralengordijnen of spiegelkwastjes op langs de randen van je raamkozijn. Wat je ook kiest, met deze decoraties voelt je kantoor in een mum van tijd fris en uitnodigend!

Voeg een vensterbank toe voor een extra zitplaats en opbergruimte

Waarom geen vensterbank toevoegen als je op zoek bent naar een manier om je kantoorruimte op te leuken? Het zorgt voor een andere zitplek, maar je kunt de onderkant gebruiken voor opslag of extra decoratie.

Je kunt het zelf maken met hout en schuimvulling of kant-en-klare koopopties. Als je de vaardigheden hebt, zou je als onderdeel van het ontwerp enkele ingebouwde laden of planken kunnen toevoegen!

Als dat gedaan is, kun je het geheel verfraaien met kussens in kleuren die bij je kantoor passen. Het zal een gezellige plek zijn om te ontspannen tijdens korte werkpauzes. Wie geen ramen in zijn kantoorruimte heeft, kan overwegen de natuur naar binnen te halen met kamerplanten, die kunnen de sfeer in elke kamer opfleuren. Met deze eenvoudige tips kun je van je kantoor een oase maken!

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven