TK Challenge Foundation brengt 324 wandelaars op de been

De TK Challenge Foundation brengt tijdens de eerste editie van de '24 uur voor Issoria' 324 wandelaars op de been en haalt een indrukwekkend bedrag op voor Issoria Hospice & Thuis.

Delen:

beeld: Mike van Bemmelen

De TK Challenge Foundation is een initiatief van TeekensKarstens advocaten notarissen in samenwerking met een groot aantal partners. De TK Challenge heeft in de afgelopen jaren ruim 4 ton bijeengebracht voor verschillende maatschappelijke projecten en organisaties in de regio. Door mee te doen aan evenementen op het gebied van hardlopen, wielrennen en zwemmen heeft de TK Challenge een geweldige sportieve community opgebouwd. Op 26 en 27 oktober 2023 vond wederom een evenement plaats. Op die dagen waren 24 uur lang de historische straten van Leiden vol met vastberaden wandelaars. Op pad voor Issoria Hospice & Thuis. Dit unieke initiatief, georganiseerd door de TK Challenge Foundation, wist maar liefst 324 deelnemers op de been te brengen, die gezamenlijk bij nacht en ontij de indrukwekkende afstand van 3580 km aflegden.  

De tocht ging van start op 26 oktober om 16.00 met het startschot door de directeur van Issoria Hospice & Thuis, Marco van der Ploeg, waarna de eerste groep van 70 wandelaars aan het 10 km parcours begon. The Rolling Bistro, een partner van de TK Challenge Foundation, verwende de deelnemers bij de start met gezonde wraps. Voor de vroege ochtend wandelaars stonden zij klaar met een heerlijke koffie to go

Een opmerkelijke stop tijdens de route was bij Brasserie de Poort. Hier ontvingen de wandelaars de eerste stempel. Het personeel van de brasserie zorgde voor een warm onthaal, de wandelaars genoten van koffie, thee, water en een onbeperkte stroom brownies. Daarnaast bracht Zanghuis206 levendigheid op de route door zingende deelnemers te laten mee wandelen.

Het evenement sloot af met een welverdiende borrel, waar de samenhorigheid opviel en iedereen zijn eigen verhaal had. Misschien droeg het slechte weer daar zelfs wel aan bij, want de prestatie was daardoor extra indrukwekkend. Per 10 km was er een opvallende tag te verdienen en de deelnemers die meerdere rondes hadden gelopen, liepen daar tijdens de borrel trots mee te pronken.

Tijdens de borrel was er ook de overhandiging van de cheque van maar liefst €25.000  welk bedrag zal worden besteed aan de vervanging van Issoria’s oproepsysteem, de renovatie van één van de gasten kamers en ten slotte werd € 5.000 gelabeld om de vrijwilligers van Issoria in het zonnetje te zetten. 

beeld: Mike van Bemmelen

“De betrokkenheid en solidariteit van de gemeenschap is overweldigend. Samen zorgen we ervoor dat Issoria mensen die in de laatste fase van hun leven zijn beland kan blijven ondersteunen, zowel in het hospice aan de Burggravenlaan, als in de thuissituatie”, zegt organisator Robert Jan Stoop, voorzitter van de Stichting Vrienden van Issoria. “Dankzij de inzet van 22 betrokken bedrijven uit de regio is dit evenement uitgegroeid tot een groot succes”, zegt Jan Versteegh, voorzitter van de TK Challenge Foundation.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven