TK Challenge Foundation rent voor Willem-Alexander Kinderziekenhuis

Op vrijdagmiddag 9 juni 2023 vindt de tweede editie van de TK Challenge Bio Science Parkrun plaats. De TK Challenge Foundation organiseert in samenwerking met de ondernemersvereniging van het Leidse Bio Science Park dit hardloopevenement ten bate van het Willem Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) in Leiden.

Delen:

“De TK Challenge Foundation ondersteunt al vele jaren organisaties en initiatieven die opkomen voor vitaliteit, gezondheid en sociale cohesie”, vertelt het kantoor. Het startschot, dat gegeven zal worden door burgemeester Henri Lenferink, klinkt op vrijdagmiddag 9 juni om 16.30 uur bij het kantoor van TeekensKarstens  advocaten notarissen aan de Vondellaan in Leiden. “Na deze vijfkilometerrun over het Leidse Bio Science Park finishen de deelnemers bij het Hilton Garden Inn in Oegstgeest voor een feestelijke netwerkborrel. Tijdens de afsluitende borrel zal onder andere Fleur Spijker, wethouder Economie, Kennis, Sport en Gezondheid, spreken.”

Met de eerste editie is met 73 deelnemers vierduizend euro opgehaald voor het goede doel. “Deze tweede editie is wederom voor het WAKZ en met de opbrengst hoopt het WAKZ de ‘Qwieck-up’ te  kunnen aanschaffen. Dit inventieve apparaat projecteert beelden op het plafond voor  kinderen op de uitslaapkamer na een operatie. Zij zien dan direct een mooi plaatje op het plafond dat ze gerust kan stellen en kan afleiden van het ongemak na de operatie. De Qwieck-up is ook op de operatiekamer inzetbaar om spanningen te verminderen bij een kind.”

“Het is geweldig om te zien dat er op verschillende manieren wordt bijgedragen aan deze run. Zo hebben we Stadsparkeerplan bereid gevonden om deelnemers na de borrel terug naar de start te rijden en stelt het Hilton Garden Inn hun locatie beschikbaar”, zegt Jan Versteegh, voorzitter van de TK Challenge Foundation.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven