Tom Franssen (Bedaux Advocaten) over hoe een verkeersongeval zijn toekomst bepaalde

Starter van de week is Tom Franssen. Tom is wat hij al sinds zijn twaalfde wilde worden: advocaat. Hij is gestart bij Bedaux Advocaten.

Delen:

Tom Franssen, 27 jaar, is op 15 december 2022 beëdigd als advocaat en werkt bij Bedaux Advocaten. Tom heeft zowel aan de Universiteit Leiden als aan de Universiteit Maastricht gestudeerd. Hij studeerde in 2019 af in zowel ‘Public International Law’ als ‘Strafrecht’. In maart 2023 start hij met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Toen ik 12 was werd ik slachtoffer van een verkeersongeval. Ik vond dat ik als slachtoffer destijds, met name door de betrokken politie, niet goed werd behandeld. De politie was bevriend met degene die mij had aangereden en zij wilden de schuld van dit ongeval in mijn schoenen schuiven. Dat vond ik onrechtvaardig en sindsdien was het mijn doel om advocaat te worden en dat is gelukt.  

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Tijdens de bachelor Nederlands recht heb ik extra vakken gevolgd van de opleiding ‘European Law School’. Tevens sloot ik me aan bij een pleitgenootschap en heb ik deelgenomen aan pleitwedstrijden. Daarnaast heb ik in Australië gestudeerd en heb ik tijdens mijn masteropleiding stage gelopen bij het United Nations Mechanism for International Criminal Tribunals. Hierdoor heb ik ervaring opgedaan in allerlei rechtsgebieden en heb ik ervoor gezorgd dat ik breed inzetbaar ben. 

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Dat zijn er teveel om op te noemen. Bij Bedaux Advocaten ben ik werkzaam in het letselschaderecht en haal ik er veel plezier uit wanneer ons kantoor er wederom voor heeft gezorgd dat een hoge schadevergoeding wordt uitgekeerd aan een van onze cliënten.  

Wat zou je invoeren als jij het voor het zeggen had bij jouw kantoor?
Een vrijdagmiddagborrel. Begrijp me niet verkeerd, het is al gezellig op kantoor, maar de successen mogen zeker wekelijks met een vrijdagmiddagborrel worden gevierd. 

Wat staat er bovenaan op je bucketlist?
Ik zou graag de Taj Mahal willen bezoeken.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Bedaux Advocaten is een klein kantoor, maar we staan cliënten bij in redelijk grote en bekende zaken. Zo is ons kantoor onder andere bekend van de chroom 6 affaire. Juridisch inhoudelijk betreft dit ingewikkelde materie, maar die uitdaging gaan we graag aan. 

En tot slot: met wie zou je graag een restauranttafel willen delen?
Amal Clooney. Ik heb enorme bewondering voor haar werk als mensenrechtenadvocaat. Ik kijk erg tegen haar op en ik denk dat menig advocaat veel van haar zou kunnen leren. 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven