Tom van de Rijt kan fiscalist-carrière en topsport combineren bij Baker McKenzie

Starter van de week is Tom van de Rijt. Naast zijn baan hockeyt hij bij Pinoké in de Hoofdklasse. "Baker McKenzie heeft mij de mogelijkheid geboden om mijn topsportcarrière te blijven voortzetten."

Delen:

Tom van de Rijt (25 jaar) is op 1 oktober 2020 gestart als fiscalist-stagiair en werkt bij Baker McKenzie. Hij is in 2020 afgestudeerd aan de Universiteit Amsterdam. Daar heeft Tom de Master Fiscale Economie afgerond.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Als student heb ik meegedaan aan fiscale bedrijvendagen waarbij ik in aanraking kwam met kantoren zoals Baker McKenzie. Hieruit is onder andere een stage en daaropvolgend een scriptiestage voortgekomen bij Baker McKenzie. Het beviel me zo goed, dat ik weinig andere kantoren wilde leren kennen.

Waarom heb jij voor Baker McKenzie gekozen?
Baker McKenzie is een groot internationaal kantoor. Deze internationale allure sprak mij erg aan. Tijdens mijn stage leerde ik het kantoor ook kennen als een plek waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en een plek waar op een fijne manier wordt samengewerkt. Ik kan bij ontzettend veel collega’s terecht met vragen die een startend fiscalist heeft aan het begin van zijn carrière.

We begrepen dat je op hoog niveau hockeyt. Hoe combineer je dit, nu je ook bent gestart als fiscalist-stagiaire?
Klopt, naast mijn baan hockey ik bij Pinoké in de Hoofdklasse. Dit houdt in dat ik 7 à 8 per week aan het hockeyen/trainen ben. Baker McKenzie heeft mij de mogelijkheid geboden om mijn topsportcarrière te blijven voortzetten. Op dagen dat ik bijvoorbeeld twee keer train heb mag ik eerder weg. Dit laat zien dat Baker McKenzie nevenactiviteiten zoals topsport stimuleert, wat zeldzaam is. Ik denk dat het vooral belangrijk is om goed te communiceren met mijn collega’s zodat ook zij weten wanneer ik wel en niet beschikbaar ben.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
De keren dat ik niet hoefde te trainen, de borrels natuurlijk!

En valt er ook iets tegen?
Misschien niet heel origineel in deze tijd, maar starten vanuit mijn eigen woonkamer is niet hoe ik van tevoren mijn beginperiode bij Baker McKenzie in gedachten had. Echter heeft iedereen hier mee te dealen en ook hier leer je van.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Je hebt een enorme voorsprong als student, als je vroeg in je studietijd al in aanraking komt met verschillende kantoren/bedrijven door middel van stages. 

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Ik weet niet of het überhaupt mogelijk was geweest qua hockey, maar als de mogelijkheid zich zou hebben voorgedaan, had ik meer van de wereld willen zien. Als student ben ik slechts een keer een maand weggeweest naar Azië en hadden van mij nog wel wat continenten bij mogen staan. 

En tot slot: als je – uit voorzorg en in goede gezondheid – een paar dagen in quarantaine zou moeten zitten, met wie zou je die dagen dan willen doorbrengen?
Het heeft niks met de advocatuur/fiscaliteit te maken, maar het lijkt mij prachtig om een paar dagen met Tiger Woods op de golfbaan in quarantaine te gaan.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven