Tugce Çaylak (Oass Advocaten): Mijn eerste zitting vond digitaal plaats

Starter van de week is Tugce Çaylak (Oass Advocaten). In de eerste maand na haar beëdiging had zij haar eerste zitting. Vanwege corona vond deze digitaal plaats. Dat was natuurlijk zeer spannend, maar ook ontzettend leuk en leerzaam.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Starter van de week Tugce Caylak Oass Advocaten - Mr. Online

Tugce Çaylak is op 28 april 2021 beëdigd als advocaat en werkt bij Oass Advocaten. Zij is eind 2020 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in het strafrecht en het burgerlijk recht. Tijdens haar master vertrok zij naar Engeland, waar zij aan de University of Sheffield rechten heeft gestudeerd. In september 2021 start zij met de beroepsopleiding.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Tijdens mijn bachelor ben ik begonnen als student-stagiaire bij een klein advocatenkantoor in Limburg. Dit kantoor was gespecialiseerd in de verschillende rechtsgebieden. Ik heb daar meer interesse gekregen in het strafrecht en het privaatrecht. Vervolgens ben ik stage gaan lopen bij het Openbaar Ministerie om een beter beeld te krijgen van de werkzaamheden van de officier van justitie. Ik heb daar naast mijn studie ook gewerkt als juridisch medewerker alsmede projectondersteuner AVG. Ook heb ik meegelopen bij het kabinet rechter-commissaris waar ik de mogelijkheid heb gekregen om voorgeleidingen bij te wonen en mee te gaan naar een doorzoeking. Daarna ben ik gestart als student-stagiaire bij een groot advocatenkantoor in Amsterdam op de afdeling intellectueel eigendom en privacy. Vervolgens ben ik daar aangenomen als werkstudent en heb ik ervaring opgedaan in de financiële fraudepraktijk. Ook heb ik tijdens mijn studie veel inhousedagen bijgewoond om kennis te maken met de verschillende advocatenkantoren en andere potentiële werkgevers.

Waarom heb je voor Oass Advocaten gekozen?
Tijdens mijn studie heb ik de mogelijkheid gekregen om te achterhalen wat ik leuk vind en waar ik met mijn carrière wil starten. Ik wil in de praktijk naast strafzaken ook civiele zaken behandelen. Oass Advocaten is een breed gespecialiseerd middelgroot kantoor. Mijn patroon geeft mij de mogelijkheid om mijzelf in de verschillende rechtsgebieden te ontwikkelen, met nadruk op het strafrecht en het privaatrecht. Daarnaast word ik uitstekend begeleid door mijn patroon, waardoor ik elke dag weer iets nieuws leer. De sfeer binnen het kantoor is goed en er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Ik heb in een korte periode ontzettend veel geleerd. Sinds de eerste dag krijg ik verschillende soorten zaken, waardoor ik mijzelf elke dag niet alleen juridisch maar ook persoonlijk aan het ontwikkelen ben. Mijn eerste intakegesprek samen met mijn patroon was direct in het Engels, waardoor het extra spannend was. Mijn eerste zitting heeft wegens de coronamaatregelen digitaal plaatsgevonden. Dat was natuurlijk zeer spannend, maar ook ontzettend leuk en leerzaam. Daarom zal ik mijn eerste zitting nooit vergeten. Mijn leukste ervaring tot nu toe was een van mijn eerste zaken waarbij ik een zeer goede schikking heb getroffen met de wederpartij. Het bereiken van een goed resultaat geeft mij extra motivatie.

En valt er ook iets tegen?
Het is jammer dat sommige zittingen wegens de coronamaatregelen digitaal plaatsvinden. Ook de intakegesprekken met cliënten vinden vooral telefonisch plaats. Daarom mis ik het persoonlijk contact. Ondanks de coronamaatregelen word ik wel ontzettend goed begeleid door mijn patroon en mijn kantoorgenoten.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Het is erg belangrijk om tijdens je studie veel stages te lopen om een beter beeld te krijgen van de verschillende functies in de praktijk. Zo kun je na het afstuderen een bewuste keuze maken en kun je gericht solliciteren. Ook zou ik gebruik maken van de mogelijkheid om in het buitenland te studeren, waardoor je jezelf niet alleen juridisch maar ook persoonlijk verder kunt ontwikkelen. Verder raad ik alle rechtenstudenten aan om veel inhousedagen bij te wonen om kennis te maken met de verschillende advocatenkantoren en andere potentiële werkgevers.

Als je een paar dagen in quarantaine zou moeten gaan, met wie zou je dan ‘opgesloten’ willen zitten?
Karsu Dönmez. Zij is zangeres en pianiste. Ik speel al van kleins af aan piano en ik zou graag tips van haar willen om mijzelf hier verder in te ontwikkelen.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top