Tussenstand toezicht advocatuur: Hoekstra niet ontevreden

Delen:

Rein Jan HoekstraEen eindoordeel heeft hij nog niet, maar interim rapporteur Rein Jan Hoekstra lijkt niet ontevreden over de tot nu toe gemaakte verbeteringen van het toezicht binnen de advocatuur. Hoekstra vindt dat de Advocatenorde een goed begin heeft gemaakt met de uitwerking van alle acties en prioriteiten die onder meer zijn voortgekomen uit zijn rapportage eind vorig jaar. Dat schrijft hij in een tussentijds bericht dat vandaag is verschenen. Het resultaat van zijn vervolgonderzoek naar de stand van het toezicht en de invoering van alle voorgestelde verbeteringen verschijnt in december dit jaar.

De Advocatenorde ligt op dit moment op ramkoers met staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie. De bewindsman wil een extern toezichtcollege, de Orde is mordicus tegen. De Kamercommissie voor Veiligheid en Justitie zal Hoekstra na de zomer horen voordat wordt besloten wanneer het voorstel van Teeven in de Tweede Kamer zal worden behandeld.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven