Ultieme ontspanning door een sauna aan huis

Ben je fan van de sauna maar ben je het zat om constant entree te betalen en de sauna te moeten delen?

Delen:

Ultieme ontspanning door een sauna aan huis_

Denk dan eens na over de mogelijkheid om een sauna voor thuis aan te schaffen. Met een eigen sauna kan je lekker in je eigen huis ontspannen, zonder drukte en wanneer jij dat wilt.

Soorten sauna’s op een rijtje

De Finse sauna

Ultieme ontspanning door een sauna aan huisDe Finse sauna is goed voor je gezondheid. Deze sauna zorgt ervoor dat je bij regelmatig gebruik weerstand opbouwt en zorgt daarnaast ook voor pijnverlichting bij lichamelijke klachten. Ook werkt deze sauna goed bij een te hoge bloeddruk aangezien de warmte van deze sauna de bloedvaten wijder maakt.

Voor wie houdt van een Scandinavische look is deze sauna perfect. Een Finse sauna plaats je eigenlijk altijd binnenshuis en kan op maat worden gemaakt waardoor het volledig kan aansluiten op je interieur en naadloos verwerkt kan worden in de ruimte waar de sauna wordt geplaatst.

De barrel sauna

Ultieme ontspanning door een sauna aan huisDe barrelsauna is een buitensauna die een fraaie toevoeging is aan je tuin en is vrijwel altijd gemaakt van hout uit Scandinavië. De kachel die in de barrelsauna staat zorgt ervoor dat de sauna tot een hoge maar aangename temperatuur verwarmd wordt. Doordat de sauna rond is kan de warme lucht efficiënt circuleren door de cabine. Hierdoor wordt de ruimte sneller verwarmd en nemen de stroomkosten af.

Infraroodsauna

De infraroodsauna heeft ook een positief effect op het lichaam. Veel lichamelijke klachten kunnen met een infraroodsauna worden verminderd doordat de straling van de infraroodsauna tot diep in de spieren doorwerkt. Een infraroodsauna is dus een echte uitkomst voor mensen die last hebben van reuma, artrose of fibromyalgie.

Combi sauna

Ultieme ontspanning door een sauna aan huisAls je voor een combi sauna kiest krijg je een combinatie tussen een traditionele sauna en een infraroodcabine. Deze sauna is ideaal voor als je de ene keer toe bent aan ontspanning en de andere keer weer intense warmte wil van de infraroodstraling. Het mooie van een combi sauna is dat het niet is opgedeeld is in twee ruimtes maar alle elementen zijn verwerkt in dezelfde ruimte.

Wil je nou echt je wens in vervulling laten gaan door een sauna aan te schaffen is het van belang dat je je goed laat informeren over de mogelijkheden en kan je de sauna het beste bij een specialist aanschaffen. Kijk voor de meest specialistische informatie bijvoorbeeld eens op de website van Rhodos wellness sauna’s. Rhodos wellness is dé specialist in sauna’s en verkoopt verschillende soorten sauna’s die ook nog eens op maat kunnen worden gemaakt.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven