Nieuwe naam voor advocatenkantoor met gouden karakter

Precies twee maanden nadat het Haagse gerechtshof Goud Advocaten uit Gorinchem sommeerde van naam te veranderen, hangt er een nieuw bord op de gevel: het kantoor gaat voortaan door het leven als Karakter Advocaten.

Delen:

Screenshot 2022-02-21 at 09-25-36 Karakter Advocaten Gorinchem Advocaat Gorinchem-c608aac9

Kort na de feestelijke lancering van de naam Goud Advocaten in de zomer van 2020 werd het kantoor door Vangoud Advocaten voor de rechter gesleept. Het Arnhemse kantoor eiste in kort geding dat Goud Advocaten deze naam niet meer zou gebruiken; Vangoud vreesde verwarring bij het publiek.

Teleurgesteld

De kortgedingrechter vond het verwarringsgevaar verwaarloosbaar, maar het hof oordeelde in hoger dat daarvan wel degelijk sprake is. Tot verbazing en teleurstelling van eigenaresse Elize van Veen. “Ik ben een eerlijk en oprecht mens en vind nog steeds dat ik werkelijk niets verkeerds heb gedaan”, zei ze als Mr. van de week. “Wij zijn een regionaal kantoor in Gorinchem en zijn gespecialiseerd in arbeidsrecht en familierecht. Vangoud in Arnhem doet met name vastgoed- en overheidszaken. Voor mij was en is het ondenkbaar dat er verwarring zou kunnen ontstaan en dat is uit de praktijk ook gebleken, maar kennelijk denkt het gerechtshof hier anders over.”

Van Goud naar Beter

Het hof sommeerde Goud Advocaten op straffe van een dwangsom van 1500 euro per dag binnen twee maanden van naam te veranderen. Van Veen en haar collega’s moesten dus een nieuwe naam bedenken. “Dat is best lastig vanuit een negatieve positie met een deadline”, zei ze vorige maand tegen Mr. “Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het uiteindelijk een naam wordt die nog beter bij ons past. Van Goud naar Beter, zeg maar!”

Knipoog

Uit het denkproces is Karakter Advocaten gekomen. Als knipoog naar de oude naam is het logo deels goudkleurig. Want zoals het kantoor in het persbericht over de naamswijziging stelt: “Onze naam verandert, maar dan ook echt alleen onze naam, want de rest blijft natuurlijk hetzelfde, het team, de mensen én de mentaliteit… Kortom: allemaal mensen met een gouden karakter.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven