Vera van Santen (Nysingh) na jarenlang dromen eindelijk in die toga

Starter van de week is Vera van Santen. Ze hoopt over vijf jaar nog steeds bij Nysingh te zitten, en dan als advocaat-medewerker. "Ik vind het een super kantoor!"

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Vera van Santen (Nysingh) na jarenlang dromen eindelijk in die toga

Vera van Santen (24) is op 21 augustus 2020 beëdigd als advocaat. Op 1 september 2020 is ze begonnen bij Nysingh advocaten en notarissen in Arnhem. Ze is gelijk gestart met de beroepsopleiding. Voordat ze bij Nysingh ging werken heeft ze twee masters afgerond aan de Universiteit Utrecht: de master Ondernemingsrecht, met de track Arbeid en onderneming en de master Nederlands Privaatrecht, met de track Commercieel vermogensrecht.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Al toen ik vrij jong was, een jaar of twaalf. Uiteraard wist ik toen nog niet wat ‘het zijn van advocaat’ precies inhield, dus heb ik op mijn zestiende een meeloopdag gehad bij een advocatenkantoor. Ik weet nog dat we na de zitting terugreden in de auto en dacht: “Wow dit is gaaf.” Dus ben ik op mijn achttiende bij een advocatenkantoor gaan werken om te kijken of mijn beeld klopte. Ik denk dat wel uit dit interview blijkt wat de uitkomst daarvan is geweest.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Zeker, ik denk dat je daar niet echt onderuit kunt komen als je advocaat wilt worden. Ik heb voor mijzelf als regel gesteld dat ik naast mijn studie altijd iets juridisch zou meekrijgen naast het volgen van mijn vakken. Dat heb ik gedaan in de vorm van stages, maar ik ben ook Adviseur Rechtspositie geweest bij een gemeente. Verder heb ik bij mijn masters en vakkenkeuze gewoon gekozen wat ik leuk vond. Zo heb ik een summercourse gevolgd in Oostenrijk over gezondheidsrecht. Dat strookte totaal niet met de richting van de rest van mijn vakken en keuzes, maar het leek me heel interessant om daar ook een keer wat van mee te krijgen. Dat was voor mij reden genoeg om me gewoon in te schrijven!

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Haha, beëdigingencoronavraagstukkenoplossen. De beëdiging, ondanks de coronamaatregelen, was voor mij het hoogtepunt van 2020. Na jarenlang dromen kon ik éindelijk in die toga staan. Toch moest ik ook direct denken aan een aantal arbeidsrechtelijke coronavraagstukken waar ik mee bezig ben geweest. Die vraagstukken vind ik super interessant, omdat je een advies moet schrijven over vaak compleet onbekende vraagstukken waar legalintelligence zelfs geen hits op weergeeft. Je moet dan zelf alles vanaf het begin bedenken en dat vind ik leuk want daar kun je dus heel creatief mee omgaan.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Ik zou de tijdmachine aan me voorbij laten gaan. Er zijn vast en zeker dingen die ik anders had kunnen of moeten doen, maar die dingen hebben er ook toe geleid dat ik ben waar ik nu ben, daar zou ik niets aan willen veranderen.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Nysingh heeft voor mij het beste van twee werelden. Enerzijds een mooi cliëntenbestand en de goede ‘zorg’ voor jou als werknemer wat je vaker ziet bij een groter kantoor. Anderzijds een heel open en toegankelijke sfeer waarbij collega’s oprechte interesse in elkaar hebben, wat je vaker ziet bij een kleiner kantoor. Het is mooi dat Nysingh met veel werknemers een heel hechte sfeer weet te creëren.

En tot slot: als je – uit voorzorg en in goede gezondheid – een paar dagen in quarantaine zou moeten zitten, met wie zou je die dagen dan willen doorbrengen?
Arjen Lubach, ik denk dat er een aantal dagen flink wordt gelachen en ik ben wel benieuwd naar zijn mening over een aantal juridische vragen ten aanzien van onderwerpen die zijn besproken in zijn show.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top