Verbinding tussen vrouwen blijkt in deze tijd sterker dan ooit

Op dinsdag 7 maart 2023 vond het jaarlijkse All Inclusive event van Stichting Legal Women en Simmons & Simmons plaats. Het 5-jarig jubileum werd met een schitterende line-up en een overvolle zaal bekroond.

Delen:

vlnr: Anne Bliek, Muriel Arts, Marguerite Soeteman-Reijnen, Inge Bryan (foto: Thijs ter Hart)

Stichting Legal Women biedt een platform voor vrouwelijke juristen om informatie te delen, kennis over te dragen, te discussiëren, ervaringen te delen en om te netwerken. Tijdens het event van de stichting en Simmons & Simmons gingen de sprekers in op het thema ‘Female inspiration’.

Anne Bliek (VP/Head of Commercial Legal TomTom) gaf het publiek een drietal boodschappen mee, te beginnen met het feit dat zelfkennis essentieel is. “Als je je eigen plek op de weg niet kent, kun je ook niet je koers bepalen. En als je weet wat je beweegt, waar je voor opstaat, dan ben je ook eerder een inspiratiebron voor anderen.” Daarnaast riep zij iedereen op uit haar comfortzone te komen en een open vizier te hebben door te luisteren en open te staan voor anderen.

Muriel Arts (CEO IMPACTING.today | ex CMO & CSO KPN, Grolsch en Unilever) stelde de vraag: “Wat wil je nalaten aan de volgende generatie? Waarvoor ben jij op aarde en waar wil je hoopvol aan bijdragen?” Grote levensvragen die zij op zeer persoonlijke en humoristische wijze inkleurde. Ze vertelde haar verhaal volgens de ‘echte’ versie en niet zoals zij het noemde haar ‘sollicitatie’versie. Daarbij lichtte zij haar keerpunten in haar carrière toe – bij Unilever en KPN – en de sprong in het diepe van ondernemer. Ze sprak over haar diepste driver voor de oprichting van haar bedrijf IMPACTING.today, de ups en de downs. Om het verschil te maken daagt zij dan ook iedereen uit na te denken over de vraag hoe je kan bijdragen aan het creëren van waarde voor je bedrijf, de klant én de omgeving. “Je persoonlijke motivatie en de impact die je kan maken gaan daarbij hand in hand.”

Marguerite Soeteman-Reijnen (Chairman Executive Board Aon Holdings & Aon Group International B.V) sprak alle vrouwen toe om vooral moedig te zijn. Moedig in het maken van persoonlijke en bedrijfskeuzes. Ze trok de parallel met de Wizard of Oz, waarin wordt gezocht naar ‘heart, brains and courage’. “Normen en waarden zijn zeer belangrijk. Niet alleen voor de bedrijfsstrategie, maar vooral ook om je gelukkig te voelen in je werk. Het gaat er niet altijd om wat je doet, maar waarom je het doet. Laat de volgende generatie op jouw schouders staan om te kunnen floreren. Om dat alles te realiseren is veerkracht nodig. Dat betekent 7 keer vallen en 8 keer opstaan.”

Inge Bryan (CEO Fox-IT) richt zich volledig op veiligheid. “Ik heb een soort ‘shitradar’ in mijn hoofd die registreert waar veiligheid niet goed werkt. Alles is voor mij veiligheid. Zowel digitaal, maar ook dat je overal jezelf moet kunnen zijn”. Hoewel binnen het recht waarheidsvinding van groot belang is, bestaat er volgens Inge geen absolute waarheid. “Waarheid is slechts een waarneming die jij begrijpt. Ik probeer mensen dus niet meer te overtuigen van mijn waarheid. Kijk jezelf elke dag in de spiegel aan, en doe goed naar jezelf en naar je omgeving.” Ze sluit af met haar conclusie dat het leven geen wedstrijd is en dat daarom strijd met anderen geen zin heeft. “En why? Dat doet er niet toe.”

Suzanne Laszlo – Directeur UNICEF was helaas verhinderd.

Alle sprekers brachten inspiratie, deelden hun levenslessen en namen stelling. Een aantal vrouwen uit het publiek was zo moedig ons deelgenoot te maken van hun persoonlijke verhaal. De missie van het event was geslaagd: verbinding creëren tussen vrouwen in juridische beroepen en een platform bieden voor persoonlijke inspiratie.

 

 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven