Vermeers ‘Meisje met de rode hoed’ schittert nu ook langs de A10 in Amsterdam

Baker McKenzie brengt een ode aan Vermeer en het bijzondere partnership met het Rijksmuseum door het schilderij 'Meisje met de rode hoed' op de gevel van het pand laten zien. Het kunstwerk is vanaf de A10 zichtbaar.

Delen:

In het Rijksmuseum is op dit moment het grootste aantal schilderijen ooit van Vermeer te zien: niet eerder waren er zoveel werken van de zeventiende-eeuwse meester bij elkaar te zien. Ze zijn overgekomen vanuit de hele wereld. Corinne Schot, managing partner Baker McKenzie Amsterdam: “Ons internationale kantoor en onze mensen zijn trots op het partnership met het Rijksmuseum. Dat laten we op deze manier graag zien. Wij feliciteren het Rijkmuseum met het succes van deze unieke tentoonstelling.” Ook Hendrikje Crebolder, directeur Development & Media van het Rijksmuseum, is blij met het partnership: “Dankzij onze jarenlange samenwerking hebben wij de fotocollectie van het Rijksmuseum voor een belangrijk deel kunnen uitbreiden. Als oud-medewerker van Baker McKenzie ben ik extra blij dat de samenwerking nu door middel van Vermeers prachtige vrouwenportret onder de aandacht wordt gebracht.”

Paneel in plaats van doek

Op de gevel is Vermeers ‘Meisje met de rode hoed’ aangebracht, een van de weinige werken op paneel in plaats van op doek. Vermeer schilderde het rond 1665. Baker McKenzie heeft samen met het Rijksmuseum voor een werk gekozen uit de collectie van de National Gallery of Art in Washington D.C, omdat het werk uniek is. Dit is ook een verwijzing naar de Amerikaanse roots van het internationale kantoor. Bovendien staat er een vrouw op afgebeeld, waarmee ze aandacht creëren voor genderdiversiteit op de Zuidas.
Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven