Vijf tips voor een ontspannen thuisvakantie

Nederlanders zijn reislustige types, maar dit jaar blijven veel mensen thuis vanwege het coronavirus. Gelukkig blijkt uit onderzoek dat een zogenaamde ‘staycation’ net zo goed voor je gezondheid is als een vakantietrip. Blijf jij dit jaar thuis? Zorg er dan in ieder geval voor dat je je routine doorbreekt en volg onderstaande tips op, zodat je helemaal los komt van je werk.

Delen:

Vijf tips voor een ontspannen thuisvakantie

1. Begin de dag rustig

Wanneer je op vakantie bent is het heerlijk om ’s ochtends uit te slapen, uitgebreid te ontbijten of ergens koffie te drinken. Niets hoeft en alles mag. Dat gevoel kan je thuis ook creëren. Wat je normaal gesproken op vakantie doet doe je nu gewoon thuis. Vergeet overigens niet om een reisgids van de regio te kopen. Vanuit je eigen huis is genoeg te beleven. Trek erop uit met je crossbody tas.

2. Probeer nieuwe recepten uit

In het buitenland is het leuk om iets te eten wat je totaal niet kent. Dat kan thuis net zo goed!  Kijk of er ergens in de buurt een markt is en koop ingrediënten die je helemaal niet kent. Vraag de verkoper wat je ermee kunt maken. Heb je geen zin om zelf te koken? Reserveer bij een restaurant en bestel iets van de kaart wat je niet goed kent.

3. Pas je huis en tuin aan

Koop een mooie hangstoel voor in de tuin en haal bloeiende planten. Doe dit op de eerste dag van je vakantie. Vergeet overigens niet de rest van je huis aan te passen. Je kan bijvoorbeeld de slaapkamer omtoveren tot een hotelkamer. Denk aan wit beddengoed en extra kussens.

4. Doe de tv weg

De televisie hoeft niet weg, maar berg hem ergens op, totdat je vakantie voorbij is. Maak ’s avonds een wandeling, lees een boek, doe een spelletje of bezoek vrienden.

5. Stel huishoudelijke taken uit

Wanneer je thuis vakantie viert is het verleidelijk om extra dingen schoon te maken. Dat is niet de bedoeling. Het is beter om jezelf een week lang een poetsverbod op te leggen. Beperk huishoudelijke taken tot een minimum, check geen werkmail, doe vooral leuke dingen. Hou je bijvoorbeeld van shoppen, maar heb je voor je gevoel altijd te weinig tijd? Scoor dan deze vakantie eindelijk die felbegeerde schoudertas dames of schoudertas heren en maak de blits bij terugkomst op het werk.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven