Vikas Lafeber (Nysingh) krijgt kick van positief uitgevallen vonnis

Starter van de week is Vikas Lafeber (Nysingh). "Het geeft mij echt een kick als we een voor onze cliënt positief uitgevallen vonnis terugkrijgen in een zaak waar ik vanaf het begin aan heb meegewerkt."

Delen:

Vikas Lafeber (26) is in november 2019 cum laude afgestuurd aan de Radboud Universiteit te Nijmegen op het burgerlijk recht. Hij werkt sinds mei 2018 bij Nysingh in Arnhem; eerst als werkstudent, en sinds afgelopen maart als advocaat-stagiair aansprakelijkheidsrecht.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Dat heb ik eigenlijk pas in een vrij laat stadium besloten. Nadat ik de bachelor rechten had afgerond in 2017 had ik nog geen idee welke master ik precies wilde gaan doen, laat staan dat ik wist in welke tak van de sport ik uiteindelijk aan de slag wilde gaan. Ik wist enkel dat ik het liefst de privaatrechtelijke kant op wilde. Binnen dat gebied had (en heb) ik een vrij brede interesse. Huurrecht, insolventierecht, intellectueel eigendomsrecht, arbeidsrecht, aansprakelijkheidsrecht, gezondheidsrecht; allemaal rechtsgebieden waar ik mij graag in verdiep. Om mij beter te oriënteren op de mogelijkheden, besloot ik om na mijn bachelor een tussenjaar te nemen en daarin meerdere stages te lopen. Uiteindelijk heb ik dat jaar bij drie verschillende advocatenkantoren stage gelopen. Na de derde stage – die ik liep bij mijn huidige werkgever Nysingh – wist ik het zeker: ik wilde advocaat worden.

Vanwege mij nog altijd brede interesse koos ik vervolgens voor de master Burgerlijk Recht in Nijmegen. Bij deze master kan je namelijk voor een aanzienlijk deel zelf kiezen welke vakken je volgt. Zo heb ik onder meer de vakken huurrecht, insolventierecht en aansprakelijkheidsrecht gevolgd. Om mij voor te bereiden op een baan in de advocatuur, heb ik tevens het vak ‘practicum in civiele zaken’ gevolgd. Bij dit vak schrijf je een aantal processtukken aan de hand van uit de rechtspraktijk ontleende casussen. Deze processtukken worden uiteindelijk mede beoordeeld door de advocaat die de casus heeft aangedragen. Dat was erg leerzaam!

Wat is je mooiste ervaring tot nu toe?
De beëdiging en de daaropvolgende borrel met collega’s, familie en vrienden.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Ik zou zeker een paar duizend euro van ome DUO gebruikt hebben om te investeren in Bitcoin, om vervolgens te cashen in december 2017. Dat geld had ik dan goed kunnen gebruiken bij iets waarvan ik mij nu achteraf realiseer dat ik het beter toen had kunnen doen: een tijd studeren en/of reizen in het buitenland. Ik zou graag nog eens naar de Verenigde Staten of Canada gaan. Tijdens mijn studententijd was daar natuurlijk meer tijd voor dan nu. Verder zou ik overigens niets veranderen aan de keuzes die ik heb gemaakt. Ik ben enorm blij dat deze keuzes mij hebben gebracht tot waar ik nu ben.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Nog steeds werkend bij Nysingh, maar dan als advocaat-medewerker. Ook is het een ambitie van mij om aan de slag te gaan in de rechtswetenschap, bijvoorbeeld door te promoveren. Ik sluit niet uit dat ik dit laatste – als het qua tijdsindeling mogelijk is – combineer met het werken als advocaat. Het lijkt mij ook enorm leuk om colleges te geven aan studenten en om artikelen te schrijven over onderwerpen op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht waar ik mij volledig in kan verdiepen.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Nysingh biedt naar mijn mening de perfecte combinatie van een middelgroot kantoor met mooie cliënten en de ambitie om te groeien, waar de advocaten en de praktijk van een hoog niveau zijn, maar waar tegelijk een informele, vriendelijke en ontspannen sfeer heerst.

En tot slot: als je – uit voorzorg en in goede gezondheid – een paar dagen in quarantaine zou moeten zitten, met wie zou je die dagen dan willen doorbrengen?
Met Hans Zimmer en een scala aan muziekinstrumenten. Voor de mensen die Hans Zimmer niet kennen: hij is een (naar mijn mening geniale) filmmuziekcomponist, bekend van films als The Lion King, Inception, Interstellar en Pirates of the Caribbean. Met zijn muziek kom ik die paar dagen wel door.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven