Voor hetzelfde geld leert u wél wat!

Delen:

logo-de-jur-academie-100x100Ruud Becker is directeur van de Juridische Academie, een opleidingsinstituut met oog voor resultaat. Waarin theorie en praktijk hand in hand gaan. Als oud-advocaat kent hij de wereld van juristen en advocaten als geen ander. Hij is bovendien innovatief en vernieuwend als het gaat om eigentijdse onderwijsvormen, zoals online activiteiten. Scholing en bijscholing op afstand. Dat is efficiënt en effectief leren. Ruud Becker wil inspelen op wat er leeft in de wereld van jonge juristen en advocaten. “Ons studieaanbod sluit perfect aan op hún belevingswereld. Bijscholen is een kwestie van jezelf permanent ontwikkelen. Ook ons cursusaanbod is voortdurend in ontwikkeling. Dit geldt voor zowel inhoud als vorm”, zegt hij enthousiast. In dat verband heeft de Juridische Academie twee nieuwe, eigentijdse onderwijsvormen geïntroduceerd: online live college en tweetrapsonderwijs. 

Wat maakt de aanpak van de Juridische Academie zo bijzonder?

De Juridische Academie: “Wij hebben feeling met cliënten van advocaten en bedrijfsjuristen. Dat merken cursisten in de manier waarop wij de lessen vormgeven en dat waarderen ze. We beschikken over een goede mix van zeer ervaren docenten én jonge docenten. Didactisch goed onderlegd, enthousiast en met een schat aan praktijkervaring. Dat wordt positief beoordeeld door de cursisten. Dat maakt onze aanpak bijzonder en anders. De cursussen moeten geen vragen oproepen, maar juist antwoorden geven. Duidelijk uitleg van de stof staat daarbij voorop.”

Welke diensten biedt de Juridische Academie aan voor advocaten en juristen?

“Wij bieden klassikaal onderwijs. Dat klinkt heel traditioneel. Maar de meeste klassikale cursussen zijn ook als Online Live College te volgen. Thuis of vanaf je werkplek. Een klas met echte cursisten, die real-time vragen kunnen stellen en meteen van de docent antwoord krijgen. Via het live online college is de stof ook op afstand perfect te volgen. Cursisten nemen als het ware op de tweede rij deel aan de cursus, zonder lijfelijk aanwezig te zijn. Interactief onderwijs. Een nieuwe vorm van kennisoverdracht, waarin wij heel sterk geloven.”

WS18-Zaal-200pxWat houdt tweetraps onderwijs bij de Juridische Academie in?

“Cursisten bereiden zich voor op de cursus met een werkboek voor zelfstudie. Dat kan bij ons ook online. Nieuw is dat je opleidingspunten behaalt met die voorbereiding. Van 1 tot 3 PO-punten. Een goede voorbereiding op de cursus is natuurlijk het halve werk. Daardoor kom je als cursist goed beslagen ten ijs en levert de klassikale cursus meer rendement op. Meteen al bij het begin. Er is aandacht en de te behandelen stof wordt sneller en beter opgenomen. Voor eens en altijd begrijp je wat de docent wil overbrengen aan kennis. Je kunt datgene wat je leert bij de Juridische Academie meteen in de praktijk brengen. Zo werken wij. En het werkboek dat je vooraf doorwerkt is en blijft een uitstekend naslagwerk.”

Wat zijn relevante marktontwikkelingen?

“Cliënten willen advocaten die hun business begrijpen. Geen advocaten die je eerst vertrouwd moet maken met wat je doet. Nee, advocaten die de koe bij de horens vatten. Zo’n advocaat heeft meerwaarde. Cliënten willen een concreet en begrijpelijk juridisch advies. Geen halfslachtige antwoorden. Ze verlangen heldere en duidelijke taal. Ook is men niet erg gecharmeerd van stapels papier. Welnee, het liefst wil men een handzame samenvatting van het advies voor het management. Bij voorkeur niet langer dan een half a-viertje.”

“Bij de Juridische Academie brengen wij daarom verschillende disciplines bij elkaar. Dat onderscheidt ons van andere opleiders. Het is bedoeld om van elkaar te leren en elkaar ook te inspireren. Zo hebben wij een leergang ‘bedrijfsopvolging en overname’. Daarbij werk je samen met accountants, fiscalisten en financiële specialisten. Zij zitten bij elkaar in de klas. Iedereen heeft zijn eigen inbreng. Je leert dus van elkaar en je leert ook met elkaar samen te werken. We willen de praktijk zoveel mogelijk bij onze lessen betrekken. Dus kent de klas een uiterst gevarieerde samenstelling met de overname-adviseur, accountant, deurwaarder, fiscalist, notaris, actuaris, gerechtelijk deskundige, mediator, arbiter, juridische specialisten, organisatieadviseurs en ‘last but not least’ ook de cliënt, voor wie wij het allemaal doen.” Walter Hendriksen noemde dat onlangs de T-Shaped Lawyer in navolging van Richard Susskind.

afb-de-jur-academie

Hoe ziet die praktische les er dan uit?

“Wij werken met sprekers uit de praktijk. Verder schakelen we natuurlijk docenten in die het juridische vak als geen ander beheersen. Bijvoorbeeld een oud-bankier die samen met een topadvocaat doceert over het heronderhandelen van bedrijfskrediet en het sluiten van kredietovereenkomst. Een ander voorbeeld is de directeur HRM die samen met een docent arbeidsrecht de cursus reorganisatie verzorgt. Juist die combinatie met veel, héél veel praktijkvoorbeelden slaat aan en vormt de basis van ons succes.” Ook weer T-Shaped eigenlijk.

Nog wat tips voor de doelgroep?

Ruud Becker:

  • Word een T-Shaped lawyer en je wordt gevraagd door collega professionals!
  • Streef ernaar om inhoudelijk en qua branche-kennis de beste te zijn! Kwaliteit heeft altijd de toekomst.
  • Kies een branche en zorg dat je de business snapt. Een logisch gevolg is dat je uurtarief geen enkel probleem meer is. Je bent het waard!

de jur academieKlik hier voor het totale cursusaanbod van de Juridische Academie.

www.dejuridischeacademie.nl

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven