Voor jezelf beginnen als jurist? Open dan meteen een zakelijke rekening

Het is geen ongebruikelijke stap: nadat je jaren voor een kantoor gewerkt heb, wil je nu graag voor jezelf beginnen. Je kunt op die manier zelf je klantenkring opbouwen, je eigen tijd indelen en je eigen tarieven bepalen. Met een eigen bedrijf komt echter ook een hoop verantwoordelijkheden. Een van de dingen die je moet doen, is je administratie. Doe dit vanaf het begin meteen goed zodat je het overzicht over je bedrijf behoudt en waarmee je voorkomt dat je problemen krijgt met de Belastingdienst.

Delen:

Wat is het nut van een zakelijke rekening?

Veel mensen die voor zichzelf beginnen, wachten even met een zakelijke rekening aanvragen. Dat is niet altijd verstandig. Juist aan de start van je nieuwe bedrijf, is het belangrijk dat je overzicht houdt over je financiën. Wanneer je je persoonlijke rekening ook voor je bedrijf gebruikt, vertroebelt het zich hier gelijk op. De kans is groot dat je per ongeluk geld privé gebruikt dat eigenlijk bedoeld was voor je bedrijf. Maar je geld is toch hoe dan ook van jou? Dat is inderdaad waar, maar het is belangrijk dat je weet hoeveel geld er binnen je bedrijf in omloop is en hoeveel van dit geld je jezelf kunt uitkeren als salaris. Gooi je al je geld op een grote hoop, dan is de kans groot dat je boekhouding een rommeltje wordt.

Een zakelijke rekening maakt een professionele indruk

Een tweede reden om een zakelijke rekening te nemen, is omdat het veel professioneler staat. Het maakt namelijk een amateuristische indruk wanneer je je persoonlijke bankrekening gebruikt om je facturen uit te laten betalen. Je maakt een veel betere indruk op je cliënten wanneer je je bedrijfsnaam kunt gebruiken op je factuur. Zorg er daarom altijd voor dat je een goede naam hanteert en dat je deze ook op je facturen kunt gebruiken. Zeker als je werkzaam bent als jurist, is het belangrijk om een professionele indruk te maken. Werk je met collega’s? Dan is ook een grote plus om een zakelijke rekening te hebben. Jullie kunnen dan beide een pas krijgen, zodat je met deze rekening kunt betalen en je kunt er zeker van zijn dat je collega zijn neus niet in jouw persoonlijke financiën hoeft te steken.

Open je zakelijke rekening vandaag nog

Wil je gelijk een zakelijke rekening openen? Kijk dan even op de site van je zakelijke bank. Hier kun je zien welke mogelijkheden er zijn. Je kunt meestal kiezen uit meerdere opties zodat je een rekening kunt openen die past bij je bedrijf en bij je ambities. Werk je alleen, dan kun je voor de basisrekening gaan. Werk je met meerdere mensen en wil je in de toekomst groeien, neem dan de meest uitgebreide optie zodat je aan je doel kunt werken. Als je nog niet veel geld te besteden hebt voor je bedrijf, is het goed om te weten dat je de eerste maanden vaak gratis gebruik kunt maken van je rekening. Na deze beginperiode betaal je maandelijks voor je rekening, maar vergeet niet dat je deze kosten kunt aftrekken van je inkomstenbelasting.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven