Voorkom vakantiestress met deze vijf tips

Eindelijk vakantie! Wat moet er eigenlijk allemaal mee op reis? Ben jij zo'n type wat een avond voor vertrek constant bezig is met het in en uitpakken van je koffer? Vraag je je de hele tijd af of je niet iets bent vergeten? Volg dan onderstaande tips op en ga dit jaar zonder stress op vakantie.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Voorkom vakantiestress met deze vijf tips

1. Maak een inpakplan

Wanneer je geen inpaklijstje maakt blijft het onrustig in je hoofd. Bedenk een lijstje met de dingen die je absoluut niet wilt vergeten en beslis op tijd wat je thuislaat. Maak meteen een keuze in welke schoudertas heren of schoudertas dames je meeneemt en hoe groot de koffer is die je meeneemt. Bedenk dat hoe groter je koffer is des te meer je meezeult. Neem je altijd teveel mee? Ga dan voor een kleinere koffer. Begin eerder met inpakken in plaats van een avond voor vertrek.

2. Licht inpakken

Bedenk dat geen enkele persoon goed is in licht inpakken. Vraag jezelf niet de hele tijd af of je alles wel bij je hebt. Voordat je het weet pak je een extra broek of trui in. Het allerbelangrijkste wat je mee moet nemen zijn je bankpassen, paspoort, kopie reisverzekering en het pasje van je zorgverzekering.

3. Leg alles op bed

Spreid alles uit op je bed en neem geen kleding mee waarvan je denkt ‘je weet maar nooit’. Bekijk per categorie of je met minder toe kan. Neem in plaats van een hele stapel boeken een e-reader mee. Bedenk bij alles of er een kleiner alternatief is.

4. Pak slim in

Vouw je kleding niet op, maar rol ze op. Zo hou je meer ruimte over in je koffer. Leg schoenen onderin en vul ze met sokken, riemen en dergelijke. Kleding die snel kreukt vouw je op en leg je bovenin in je koffer. Wil je voorkomen dat je vlekken in je kleding krijgt vouw ze dan binnenstebuiten. Vergeet niet om een lege plastic tas in je koffer te doen voor je vieze kleding.

5. Waardevolle spullen in je crossbodytas

Doe waardevolle spullen zoals reisdocumenten, medicijnen of elektronica in je handbagage. Zo voorkom je dat je je koffer telkens open moet gooien. Het is handig om de belangrijke spullen in een apart tasje te doen, zo heb je ze altijd snel bij de hand. Een crossbody tas is ideaal, omdat je er gemakkelijk iets uit kan pakken, terwijl je de tas gewoon om kunt hebben.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl