Waarom moet je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Wil je beginnen met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Het afsluiten van de verzekering lijkt in eerste instantie lastig. Je moet immers goed weten welke opties er mogelijk zijn en of dit de verzekering is die echt bij je past. Zo kan het zijn dat je niet naar de bedrijfsaansprakelijkheid moet kijken, maar juist naar de beroepsaansprakelijkheid. Beide verzekeringen beschermen jouw onderneming tegen onverwachte kosten als gevolg van schade aan eigendommen van klanten of leveranciers of financiële schade die derden hebben opgelopen door jouw diensten. Maar waarom is het dan verstandig om de verzekeringen daadwerkelijk af te sluiten? Onderstaande informatie voorkomt dat je nog iets over het hoofd ziet.

Delen:

Ongelukken niet meer zelf bekostigen

Een eerste reden voor het beginnen met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is dat je jouw bedrijf beschermd tegen onvoorziene gebeurtenissen. Heb je een klein bedrijf met enkele werknemers en regelmatig fysieke interactie met klanten? Dan kan het zijn dat een klant een keer ergens overheen valt of je iets over iemand morst. Deze ongelukken zorgen voor letsel of schade aan eigendommen. De kosten die dit met zich meebrengt, variëren afhankelijk van de ernst van het ongeluk. Als de klant de schadeclaim bij je indient, kan dit te maken hebben met de medische kosten of de schade die hersteld moet worden. De verzekering geeft jou meer gemoedsrust door de vergoeding en het uit handen geven van de afwikkeling. Je hoeft de financiële last niet meer alleen te dragen.

Een professionele uitstraling met een verzekering

Een andere reden voor een bedrijfs- of beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten is de professionele uitstraling die je hiermee krijgt. Een bedrijf komt professioneler over met de juiste verzekering en de goede afhandeling van eventuele schade. Je kan hierdoor meer vertrouwen en geloofwaardigheid in de markt krijgen. Jouw klanten weten immers dat je voorbereid bent op eventuele gevolgen van de ongelukken en de uitdagingen die op jouw pad komen. Het kan jouw reputatie aanzienlijk verbeteren. Daarnaast is het vaak wettelijk vereist of een contractuele verplichting. De samenwerkingsverbanden die je hebt, kunnen jou dus ook weer nieuwe kansen geven op de markt. Zorg daarom dat je weet welke klanten deze verzekeringen vereisten voordat je contact legt.

Een flinke kostenbesparing op termijn

Een laatste reden heeft met de kosten te maken. Je betaalt maandelijks een premie om de verzekering te behouden. Dit kan je zien als een flinke investering voor jouw bedrijf. Op de lange termijn bespaar je jezelf hier echter veel kosten mee. De mogelijke schadeclaims, gerechtelijke procedures en medische kosten die je moet betalen zonder verzekering zijn hoog en brengen jouw bedrijf mogelijk in gevaar. Het voortbestaan van jouw bedrijf is niet zeker als je al deze kosten zelf moet besparen. Door het hebben van een verzekering worden deze kosten voor het grootste deel vergoed en krijg je hulp bij de afhandeling van de claims. Je hebt hierdoor een financiële buffer tegen onvoorziene omstandigheden en uitgaven en kan jouw bedrijf weer op een goede manier voortzetten. En dat zonder al te veel te hoeven investeren.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven