Wat doet een fiscaal advocaat?

Als ondernemer of organisatie heb je soms te maken met belastingzaken en helaas kan dit soms tot conflicten leiden. Denk aan meningsverschillen over belastingaanslagen, boetes van de Belastingdienst of problemen met je administratie. Als je zo'n conflict hebt en je komt er niet uit met alleen belastingadvies, dan is het verstandig om een advocaat in te schakelen die gespecialiseerd is in fiscaal recht.

Delen:

Zo’n fiscaal advocaat kan je bijstaan in verschillende situaties, van het aanvechten van belastingaanslagen tot het verdedigen in een fraudezaak voor de strafrechter. Meer weten over wat ze doen? Lees dan verder!

Bijstand bij diverse fiscale geschillen

Fiscaal advocaten helpen je bij allerlei belastingproblemen. Ze staan je bij als je ruzie hebt met de Belastingdienst over je belastingbetalingen, aangiften, of als er beslag is gelegd op je eigendommen. Ze kunnen ook je verdediging verzorgen in strafzaken die met belastingen te maken hebben, zoals bij fraude. Verder ondersteunen ze je bij het indienen van bezwaren en het voeren van beroepsprocedures als je het niet eens bent met een belastingaanslag.

Gunstig organiseren van vermogen

Daarnaast ondersteunen ze ondernemers en investeerders om hun vermogen en bedrijven fiscaal zo gunstig mogelijk te organiseren. Ze geven bijvoorbeeld advies over zowel zakelijke als privé vastgoedinvesteringen, inkomstenbelasting, en belastingen op beleggingen. Ze helpen ook met het opzetten van familiebedrijven, family offices, het starten van nieuwe ondernemingen, het vormen van samenwerkingsverbanden, het herstructureren van bedrijven en het overdragen van bedrijven.

Samenwerking en expertise

Een belangrijk deel van het werk van een fiscaal advocaat is de samenwerking met andere specialisten. Omdat belastingrecht vaak overlapt met andere rechtsgebieden, werken ze vaak samen met advocaten die expert zijn in andere gebieden. Met deze samenwerking kunnen fiscaal advocaten een allesomvattende aanpak bieden bij ingewikkelde kwesties, zoals bij fusies en overnames, vastgoedtransacties en faillissementen.

Advies op maat

Fiscaal advocaten geven hun cliënten persoonlijk advies, gebruikmakend van hun kennis en ervaring. Ze beoordelen de belastingaspecten van zakelijke deals, onderhandelen met de Belastingdienst, en helpen met het opstellen van bezwaren en beroepen tegen beslissingen van de belastingdienst. Ze pakken dit alles aan met een praktische, oplossingsgerichte aanpak, gericht op het beschermen van de belangen van hun cliënten en het behalen van de beste resultaten.

Bescherming en bijstand

Het inschakelen van een fiscaal advocaat biedt niet alleen juridische bescherming, maar ook rust. Met hun uitgebreide kennis van het belastingrecht en ervaring in het aanpakken van fiscale geschillen, kunnen deze advocaten cliënten door ingewikkelde juridische processen loodsen en opkomen voor hun belastingbelangen. Ze streven ernaar om de beste resultaten voor hun cliënten te behalen en te voorkomen dat fiscale problemen escaleren. Een fiscaal advocaat kan dus erg nuttig zijn en in je voordeel werken in verschillende situaties, zoals met belasting en met het organiseren van vermogen. 

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven