Wat zijn je rechten bij schade aan een nieuwe vloer?

Een nieuwe vloer in huis is natuurlijk een investering waar je trots op bent. Je hebt zorgvuldig gekozen welk materiaal en welke stijl het beste bij jouw interieur passen. Maar wat als er schade ontstaat aan je nieuwe vloer? Wat zijn dan je rechten en hoe kun je hiervoor worden gecompenseerd? Omdat hier nog best wat onduidelijkheid over is en er natuurlijk allerlei verschillende scenario’s te schetsen zijn, is het goed hier wat meer duidelijkheid in te krijgen. Mede om die redenen gaan we in dit artikel dieper in op de rechten die je hebt bij schade aan je nieuwe vloer.

Delen:

Garantie en aansprakelijkheid

Wanneer je een nieuwe PVC of coatingvloer laat leggen, heb je recht op garantie. Dit betekent dat de verkoper of leverancier verantwoordelijk is voor eventuele gebreken of schade die optreden binnen een bepaalde periode na het leggen van de vloer. De exacte garantietermijn kan variëren, dus het is belangrijk om de voorwaarden goed door te lezen en hier afspraken over te maken voordat je uiteindelijk overgaat tot het ondertekenen van de overeenkomst of offerte. Belangrijk is vooral om bij schade zo snel mogelijk contact op te nemen met de verkopende partij. Leg aan hen uit wat er is gebeurd en vraag of ze met je mee willen en kunnen denken. Het is namelijk wel belangrijk dat er wordt vastgesteld hoe de schade heeft kunnen ontstaan.

Schade veroorzaakt door derden

Naast de schade die kan ontstaan doordat de vloer niet op de juiste wijze is gelegd, kan het ook zijn dat ‘derden’, zoals we dit noemen, schade veroorzaken aan de vloer. Dit kan zijn een aannemer die in huis aan het werk is, maar ook de kinderen van vrienden die bij je op bezoek zijn. Belangrijk is ook dan om te weten wie verantwoordelijk is. Stel dat een kind van vrienden iets laat vallen, waardoor de vloer is beschadigd, dan zullen zij hier verantwoordelijk voor zijn. Vooral wanneer het gaat om schade die niet zelf te herstellen is, wordt dit vaak een verzekeringskwestie. Kijken we naar bijvoorbeeld de gietvloer prijs van een volledige woning, dan is het bij waterschade aannemelijk dat deze volledige kosten dienen te worden vergoed. Hoe vervelend het ook is. Zorg er dus voor dat je goed bent verzekerd.

Zorg dat je goed bent verzekerd

Ongelukken kunnen altijd gebeuren. Om ervoor te zorgen dat je dan niet zelf voor de (volledige) kosten hoeft op te draaien, is het belangrijk dat je goed bent verzekerd. Dit geldt niet alleen voor een inboedelverzekering, maar ook voor een wa verzekering. Stel dat je kind of huisdier dan iets bij of van een ander kapot maakt, dan ben je hiervoor in ieder geval wel verzekerd. Waar we bij een wa verzekering vaak aan onze auto denken, is deze er dus ook als het gaat om personen. Nu ben je niet verplicht deze af te sluiten, maar is het wel een aanrader. Stel dat je kind de telefoon van de buurman per ongeluk op de grond gooit, ben je hier wel voor verzekerd.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven