Wanneer is sprake van een ‘aanbesteding’ (en wanneer niet)? Hoe verloopt een inkoop- en aanbestedingsproces op hoofdlijnen? Welke belangen staan daarbij op het spel en hoe zouden deze belangen als gevolg van de organisatie van het inkoop- en aanbestedingsproces onder druk kunnen komen te staan? Op deze en andere vragen geeft prof. mr. Chris Jansen antwoord.
Webcollege: Europees recht in Nederland, 2PO
Hoe zit het met de doorwerking van het EU-recht in de Nederlandse rechtsorde? In dit webcollege worden -met nadruk op de civiele, bestuursrechtelijke als de strafrechtelijke rechtspraktijkveranderingen- o.a. de voorrang van het Europees recht, de EU-conforme interpretatie en staatsaansprakelijkheid voor schendingen van EU-recht besproken. Docenten: Prof. dr. Annette Schrauwen en mr. dr. Ronald van Ooik.
Webcollege: Welke mogelijkheden biedt de Wet aanpak schijnconstructies?, 2PO
Als onderdeel van de Wet aanpak schijnconstructies hebben werknemers vanaf 1 juli 2015 de mogelijkheid om, naast de werkgever, ook opdrachtgevers in de keten van productie of dienstverlening aansprakelijk te stellen voor de betaling van het loon. In dit webcollege neemt u de aanleiding voor deze wetgeving onder de loep en leert u hoe de wetgeving kan worden gebruikt om wanbetaling in de keten aan te pakken. Docent: Prof. dr. Klara Boonstra
Webcollege: Recente rechtspraak in contractenrecht, 2PO
Over de rente schadevergoedingsverbintenis uit onrechtmatige daad/tekortkoming die al loopt vanaf haar ontstaansmoment) en over de Haviltex-uitleg die beslist welk beding van twee toepasselijke sets algemene voorwaarden gebruiker prevaleert. Docent: Dr. Gerard de Vries
Bekijk ook eens al onze andere webcolleges: www.amsterdamlawacademy.nl
Amsterdam Law Academy: Webcolleges anders dan bij de anderen
Eggens en VULAW zetten met de beste docenten van beide faculteiten, interessante onderwerpen op de kaart; op een boeiende manier gepresenteerd en verrijkt (met filmpjes, interviews e.d.), voor een redelijke prijs.