Website opzetten als jurist: zo doe je dat!

Wat je tegenwoordig ook doet: online vindbaarheid is key om een succesvolle onderneming te starten en te kunnen onderhouden. Ook als zelfstandige jurist is het daarom ontzettend belangrijk om een goede website te vinden. Immers: als jurist is het belangrijk om betrouwbaarheid uit te stralen.

Delen:

Heb je nog geen website of is het hoog tijd voor een nieuwe? Ga op zoek naar goedkoop webhosting. Zo zet jij als jurist een fantastische website op.

Zelf doen of uitbesteden

Tegenwoordig is het ontzettend makkelijk om zelf een website in elkaar te zetten. Online vind je veel plekken waar je door middel van een abonnement en standaard templates die je naar eigen hand kan zetten een eigen site kan bouwen. Goed idee, want het laten bouwen van een website is niet goedkoop. Echter, het laten bouwen van een website door iemand die is opgeleid in vormgeving en bovendien kennis heeft van de online wereld, levert wel het meest professioneel ogende resultaat op. Maak hier dus een goede afweging in.

Jouw verhaal

Jouw website is bedoeld om jou als ondernemer binnen de juridische sector te verkopen. Daarom is het belangrijk dat jij een zekere betrouwbaarheid weet uit te stralen. Waarom zouden mensen voor jou kiezen? Waarom zouden ze jou laten helpen bij pijnlijke en soms zeer persoonlijke problematiek? Zorg dat je jezelf leert kennen aan de mensen die jouw site bezoeken. Hoe ben je in deze business gerold? Waarom is dit zo belangrijk voor jou? Is er misschien een persoonlijke anekdote die maakt dat de hele juridische wereld een speciale plek inneemt in je leven? 

De juiste content

Lok nieuwe klanten met aantrekkelijke content. Veel mensen zijn te lui om al te veel te lezen, daarom is het belangrijk om tekst zoveel mogelijk af te wisselen met foto’s en video’s. Kom professioneel over met mooi geschoten foto’s. Het is ontzettend belangrijk om deze echt door een professionele fotograaf te laten maken. Foto’s die je zelf hebt gemaakt met je telefoon komen op een eigen website ontzettend onprofessioneel over. Eventueel kun je ook toffe video’s laten maken door een videograaf, waarin je jezelf voorstelt. Let wel dat video’s zo veel mogelijk gecomprimeerd moeten worden. Je wilt immers niet dat je website te traag gaat lopen.

Contactmogelijkheden

Tot slot is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat mensen via jouw website contact met je kunnen opnemen. Je lanceert deze website in de meeste gevallen immers om nieuwe klanten te kunnen werven. Voeg daarom een duidelijke contactpagina toe aan jouw website. Het is meestal niet aan te raden om als zelfstandige je telefoonnummer zomaar prijs te geven online. Een invuldocumentje dat automatisch in je mailbox terechtkomt is vaak de beste optie. 

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven